Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nekončící katastrofa: Bouře zabila v USA 43 lidí, tři státy stále sužují záplavy

Autor: ČTK - 
22. září 2018
09:51

Nejméně 43 mrtvých si vyžádal živel Florence, který jako hurikán a později jako bouře zasáhl minulý týden Spojené státy. Novou bilanci dnes oznámila agentura AP. Jiné zdroje uvádějí, že obětí je 45.

Guvernér Severní Karolíny Roy Cooper v pátek informoval, že v jeho státě nově zemřel muž, na kterého v rámci odstraňování škod spadl strom, který kácel. V Severní Karolíně, která patří k nejvíce postiženým oblastem, se tak bilance přímých a nepřímých obětí zvýšila na 32.

Agentura AP v této souvislosti připomenula, že mrtvé ohlásily také Jižní Karolína a Virginie. Ty uvádějí devět, respektive dva mrtvé. Pokud se započítají dvě oběti z Floridy, z nichž jedna se utopila, činí celková bilance 45 mrtvých.

Zasažené regiony se stále potýkají se záplavami a úřady nadále vyhlašují evakuace pro nové oblasti. Cooper varoval, že záplavám bude jeho stát čelit i příští týden, takže obyvatelé stále musí počítat s ohrožením svých životů. V Severní Karolíně navíc zůstává bez dodávek elektrické energie přes 50.000 odběrných míst.

Zobrazit celou diskusi