Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Útočníci v USA postřelili několik lidí. Mezi nimi i osmiletou holčičku

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
21. září 2018
06:39

Při střelbě v americkém městě Syracuse ve státě New York bylo ve čtvrtek večer postřeleno několik lidí včetně dětí. S odvoláním na sdělení hasičů o tom informoval web BBC. Policie uvedla, že zatím nemůže poskytnout bližší informace k incidentu ani k rozsahu zranění postřelených.

Několik lidí bylo převezeno do nemocnice. Zpravodajský web Syracuse.com s odkazem na svědka uvedl, že bylo slyšet deset výstřelů. Podle dalších svědků stříleli „dva, možná tři“ útočníci. Střelba propukla u domu na ulici Midland Avenue ve čtvrtek kolem 21:00 místního času (tři ráno českého času), asi ve 21:15 odjelo z místa několik sanitek v doprovodu policie.

Původně se mluvilo o sedmi zraněných, mluvčí tamní policie nasledně upřesnil, že bylo postřeleno pět lidí ve věku od osmi do 35 let.

Svědkyně: Lidé se rychle utíkali schovat do domu

Podle svědků, kteří v oblasti žijí, se lidé shromáždili před domem, aby uctili památku muže, který zemřel v hospicu na rakovinu slinivky. Svědkyně Tammy Jamisonová uvedla, že střelba nebyla z projíždějícího auta, útočníka či útočníky prý ale neviděla. Asi 50 lidí se podle ní rychle běželo schovat do domu, pět lidí včetně osmileté dívky bylo postřeleno, doplnila.

Syracuse se nachází asi 402 kilometrů na severozápad od města New York.

 

 

Zobrazit celou diskusi