Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Cestující krváceli z očí i nosu. Piloti letu hrůzy udělali zásadní chybu

Autor: Mii - 
20. září 2018
18:20

Tři desítky cestujících letounu provozovaného největším indickým leteckým přepravcem Jet Airways ve čtvrtek utrpěly zdravotní potíže včetně krvácení z nosu a uší, když v kabině poklesl tlak. Stroj se musel vrátit zpět do Bombaje. S odvoláním na letecké úřady o tom informovala agentura Reuters.

Krátce po startu z Bombaje zapomněla posádka letounu přepnout tlačítko udržující tlak vzduchu v kabině a udělala tak zásadní chybu. Kvůli následnému poklesu vypadly dýchací masky. Letoun se vrátil zpět do Bombaje, kde bylo 30 ze 166 cestujících ošetřeno kvůli zraněním a potížím zahrnujícím mimo jiné i bolest hlavy a krvácení z nosu a uší.

Společnost Jet Airways oznámila, že celá posádka letounu byla postavena mimo službu, dokud neskončí vyšetřování incidentu. Indický ministr civilního letectví nařídil provést bezpečnostní audit všech leteckých společností, letišť, leteckých výcvikových škol i zařízení údržby a do 30 dní o něm předložit ministerstvu zprávu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Desterz ( 20. září 2018 20:34 )

Tipnul bych, že chtěli rychle odpálit nahoru, tak vypli odbočku z kompresoru a zapomněli jí zas nahodit. Nicméně, ani jeden z nich si nevšimnul signalizace? Co dělali? Kochali se výhledem z kabiny?

Zobrazit celou diskusi