Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zoufalé kňučení a štěkot. Majitelé nechali psy napospas hurikánu, sami se evakuovali

Autor: nkov - 
17. září 2018
17:58

Zuřivý hurikán Florence zasáhl státy na východě USA a evakuace jsou v plném proudu. Kromě lidí však mají dobrovolníci a záchranáři plné ruce s pomocí zvířatům, která jejich majitelé nechali napospas osudu. Video ukazující jednoho takového dobrovolníka ze Severní Karolíny obletělo svět. Muž zachránil šestici psů zamčených v kovové kleci, ve které se stěží udrželi nad hladinou vody. 

Virální video ukazuje zoufalé psy v uzamčené kleci, kde se ve snaze udržet se nad vodou drží mříží a stěží stojí na zadních nohách. Ze záznamu je slyšet psí štěkot a kňučení, kterým se snažili přivolat pomoc.

Novinář a autor videa Marcus DiPaola o incidentu informoval na svém Twitteru. „Zachránili jsme šest psů v Lelandu v Severní Karolíně. Majitelé je nechali v zamčené kleci, která se rychle plnila vodou. Dostali jsme je ven, ale když jsme odjížděli z místa, byla voda už tak vysoko, že je jasné, že by se utopili. VEZMĚTE SVÁ ZVÍŘATA S SEBOU!“ píše v příspěvku.

Jejich spasitel Ryan Nichols, který je profesionálním záchranářem, se musel brodit vodou, aby se ke kleci dostal. Hned jak záchranář otevřel klec, celá šestice s hlasitým kňučením vyplavala směrem k souši. Tam se psi, následováni záchranářským týmem, rozutekli mezi stromy.

Při evakuaci mnoho Američanů nechalo své domácí mazlíčky napospas hurikánu, profesionálním týmům se naštěstí mnoho z nich povede zachránit. Při živelné katastrofě přitom mají ubytovací zařízení ze zákona přikázáno přijmout evakuované lidi i s jejich zvířaty.

sazava ( 18. září 2018 09:35 )

nevidim velky rozdil v chovani americanu k psum a cikanum v osadach ke svym psum

4552 ( 18. září 2018 07:52 )

VŠIMLI jste si že není diskuze u cigošů jak škrtí ty pejsky? proč se pořád berou ohledy na ty cigoše vždyt je to nenapravitelná verbež a pravda se říci nesmí? Ty zrůdymohou krást, množit se pro dávky nepracovat atd. a všichni ostatní musí držet hubu?co toto je za demokracii?

4552 ( 18. září 2018 07:45 )

LIDI jsou hovada a největší škodná na planetě ,jednou se jim to vše vrátí .

zada ( 18. září 2018 07:37 )

amící nám říkají jak máme žít a učí nás "lidskosti". pro ně budeme vždycky jen póvl slovanský. ale sami nestojí vůbec za nic. Je to egoistická a majetnická chátra roztahující se do celého světa, nesoucí demokracii na bodácích. Tak jak se chovají kezvířatům, tak se chovají k národům ve světě!!!! Tohlole je zářný příklad!!! Amico go home!!!!

nika70 ( 17. září 2018 22:47 )

Takovým lidem už ty zvířata nevracet! Přece první, co po svých dětech budu zachraňovat, jsou zvířata. Haj*li jedni!

Zobrazit celou diskusi