Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Narodila se vzácná rudá kráva. Bible slibuje nového Mesiáše i příchod apokalypsy

Autor: Mii - 
11. září 2018
21:02

Vážné obavy z konce světa zachvátily věřící v Izraeli. Tamní Chrámový institut oznámil, že poprvé za 2000 let se v zemi narodila vzácná rudá kráva, jejíž narození podle Bible předznamenává blízký příchod apokalypsy. Lidé v celém Izraeli jsou vyděšeni a čekají, jak dopadne podrobná prohlídka zvířete. Kráva totiž musí splňovat několik rysů, které se ukážou až časem. Informuje o tom server news.com.au.

Narození rudé krávy je spojeno s proroctvím, které je popsáno ve 4. knize Mojžíšově. Bůh v něm Mojžíšovi a jeho družině řekne, ať přivede rudou krávu bez jakéhokoli defektu, která bude obětována. Ten tak učiní a rudou krávu obětuje v jeruzalémském chrámu na hoře Moria. Popel z krávy pak používá k očišťování.

V proroctví zní, že jakmile se znova narodí rudá kráva, znamená to, že brzy dojde k výstavbě třetího chrámu v Jeruzalémě a příchodu Mesiáše, který přinese poslední soud, tedy vyvrcholení apokalypsy. Při té budou lidé souzeni, zda jsou hodni svého života na zemi. Ti, co jsou hodni, poputují k Ježíšovi a ti, co nejsou hodni, shoří v plamenech.

Institut se těší na výstavbu chrámu

Že je současná kráva tou vyvolenou, ale ještě není jisté. Čistě rudá barva telete totiž nestačí. Musí jít o alespoň dvouletou jalovici, která nikdy nebyla užita k práci. Nesmí mít ani žádnou vadu nebo znaménko. Teprve potom může být prohlášena za biblickou krávu.

Chrámový institut ji proto nyní prohlíží, a byť prohlídka ještě není hotova, dosavadní výsledky potvrzují, že jde skutečně o bezchybnou rudou krávu. Finální posouzení ji ale čeká až za několik měsíců.

Pro Chrámový institut je to skvělá zpráva. Náboženská organizace byla založena právě za účelem výstavby třetího jeruzalémského chrámu na Chrámové hoře a rudá kráva by pro ni byla neprůstřelnou záminkou. V současnosti ale na místě stojí islámská svatyně Skalní dóm, a tak není jasné, jak by stavba měla proběhnout. Dosud Chrámový institut trávil svůj čas konstrukčními plány výstavby pro případ, že by někdy okolnosti konstrukci umožnily.

Frantiek Truhlk ( 4. ledna 2019 18:11 )

To je ale zajímavé, že "rudé" krávě se narodilo "rudé" tele. Autor článku asi neví, že kráva nemusí být jenom černobílá, ale různá plemena mají různé barvy. Např. plemeno red angus má takovou barvu, jako kráva na fotce.

naidka ( 12. září 2018 08:10 )

Boha, to je krávovina. Vždyť matka je stejně rudá jako to tele, tak mohli stavět chrám už dávno.

zada ( 12. září 2018 07:39 )

Tak, a máte to , nemáte si dávat podmínky... pak nevíte co s tím

Vsevedouci ( 12. září 2018 03:57 )

 demokraturo, vem si prášek. Nikoho ty tvoje konspirační nesmysly nezajímají!

bafy81 ( 11. září 2018 23:30 )

Ta je rudá asi tak, jako je moje krev zelená

Zobrazit celou diskusi