Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista postřelil služebního psa (†3) poté, co se „parťák“ obrátil proti němu

Policista Brian Carter a jeho teď už zesnulý služební pes Benzi
Policista Brian Carter a jeho teď už zesnulý služební pes Benzi  (Autor: Twitter / Policejní oddělení v Columbusu)
Autor: kal - 
2. září 2018
18:55

Trpký případ teď vstřebává policejní oddělení ve městě Columbus v americkém státu Ohio. Policie Brian Carter tu tvořil nerozlučnou dvojici s belgickým ovčákem Benzim. Tříletý pes svého pána ale v sobotu náhle napadl a vážně ho pokousal, a tak policista po zvířeti nakonec vystřelil služební zbraní. Zatímco Carter skončil s těžkými ranami v nemocnici na chirurgii, Benziho uspali.

„Benzi byl víc než jen parťák příslušníka Cartera, byl to člen jeho rodiny. Modlíme se za ně všechny v těchto těžkých časech,“ citovala policejní oddělení města Columbus televize Fox News, která o případu informovala.

Bylo sobotní ráno místního času, když se policista snažil usměrnit Benziho chování ústními povely na služebně. Pak se proti němu ale belgický ovčák náhle obrátil. „Policista Carter dostal několik vážných kousanců do své paže, pak po psovi vystřelil,“ uvedl policejní mluvčí místního oddělení.

Policistovi zastavili krvácení škrtidlem a čekala ho cesta do nemocnice, veterinář Benziho uspal. Šlo přitom o zkušeného psa, který například letos v březnu pomohl dopadnout lupiče v areálu kampusu tamní univerzity. Podle policejního mluvčího je to vůbec poprvé, co musel policista v Columbusu vystřelit na svého zvířecího parťáka.

Policista Brian Carter a jeho teď už zesnulý služební pes Benzi Policista Brian Carter a jeho teď už zesnulý služební pes Benzi | Twitter / Policejní oddělení v Columbusu

pajato73 ( 3. září 2018 11:18 )

chudak polda i pes.... takove pratelstvi jde pod kuzi... skoda...

Zobrazit celou diskusi