Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Migrant bodal nožem do lidí. Zemřely matka s dcerou, několik zraněných u Paříže

Autor: Mii - 
23. srpna 2018
11:23

K útoku nožem došlo ve čtvrtek ráno ve městečku Trappes nedaleko Paříže. Migrant pobodal několik lidí a minimálně dva zabil. Podle agentury Reuters, která se odvolává na zdroj z francouzského ministerstva vnitra, usmrtil svou matku a sestru. Nešlo tak zřejmě o teroristický útok, jak se zprvu předpokládalo, ale rodinnou rozepři. K útoku se přesto příhlásila teroristická organizace Islámský stát.

Muž se podle pařížského deníku La Parisian jmenoval Kamel S., bylo mu 35 let a policii byl znám kvůli oslavování terorismu. Za tento čin byl odsouzen. Co jej vedlo k aktuálnímu útoku, není jisté. Zprávy z ministerstva vnitra ale naznačují, že šlo o rodinnou rozepři.

„Alláhu akbar, jestli vstoupíte, všechny vás zabiju,“ křičel podle Le Parisien muž ozbrojený několika noži poté, co se zabarikádoval v jednom z domů. Když nakonec sám vyšel a pokračoval ve výhrůžkách, policie zahájila palbu.

Agentura AP připomněla, že IS se v minulosti přihlásil k mnoha útokům, při nichž nebyly prokázány žádné vazby pachatelů na extremistickou síť. Francouzský ministr vnitra Gérard Collomb novinářům řekl, že ačkoli byl útočník z Trappes známý úřadům pro obhajování terorismu, zdá se, že byl spíše (duševně) narušenou osobou než někým, kdo by dokázal reagovat na výzvu IS.

Francouzský ministr vnitra Gérard Collomb na Twitteru ocenil bleskový zásah bezpečnostních složek. „Osoba byla neutralizována. Mé myšlenky jsou s oběťmi a jejich rodinami. Chtěl by ocenit exemplární mobilizaci policie. V tuto chvíli probíhá vyšetřování okolností této tragédie,“ uvedl politik.

Jeden z obyvatel Trappes listu Le Parisien řekl, že dotyčný nějaký čas pobýval v psychiatrickém zařízení. Dodal však, že šlo o milého muže. „Do mešity moc nechodil, měl práci, znal jsem ho od dětství,“ uvedl.

Problematické místo

Trappes je chudé městečko nacházející se 30 kilometrů na západ od Paříže. Téměř polovina z jeho 30 tisícového obyvatelstva je mladší 25 let a míra nezaměstnanosti zde dosahuje 20 procent. Desítky radikalizovaných mladých lidí odsud údajně odešly bojovat do Sýrie.

Vláda město v minulosti umístila na seznam 30 oblastí, kde je potřeba zvýšená policejní ostraha.

buznazblesku ( 23. srpna 2018 12:50 )

A soused za pravdivost a svuj názor na tento lidský odpad lita po kriminalce...

fouk.si ( 23. srpna 2018 12:41 )

No sláva, nic vážného se nestalo.

offline ( 23. srpna 2018 12:23 )

No sláva. Po upřesnění okolností se ukázalo, že se nikomu nic nestalo, jen je ve Francii o tři migranty méně.

fotrpjotr ( 23. srpna 2018 12:00 )

Už dva mrtví,tak rychle politici sklopte oči a něco naslibujte.

bafy81 ( 23. srpna 2018 11:43 )

To je fakt řešení... Ve městech označíme No Walk zóny, oblasti se zvýšenou ostrahou, atd... ale neuděláme nic proti tomu, abychom tyto oblasti vůbec měli a označovat museli

Zobrazit celou diskusi