Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dojemné shledání. Turistka, která vypadla z výletní lodi, si padla do náruče s přítelem

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
22. srpna 2018
17:57

Britka Kay Longstaffová (45), která v sobotu vypadla z paluby výletní lodi, se v Benátkách sešla se svým přítelem a rodinou. Jednalo se velmi dojemné a šťastné shledání, Longstaffová zářila štěstím a její tvář neopouštěl úsměv. Žena na otevřeném moři strávila 10 hodin a mnozí se domnívali, že pád do vody nepřežila, uvedl deník Daily Mail.

V Itálii na Longstaffovou čekal její přítel Craig Rayment a žena mu s nadšením padla do náruče hned, jak ho spatřila, neskrývala slzy štěstí a její tvář neopouštěl úsměv. Společně s Raymentem a rodinou následně zamířila na večeři, večer byl podle svědků plný smíchu a vtipů.

Britka Kay Longstaffová spadla na Jadranu z výletní lodi a 10 hodin trvalo, než ji zachránili. Britka Kay Longstaffová spadla na Jadranu z výletní lodi a 10 hodin trvalo, než ji zachránili. | Profimedia.cz

Horor se šťastným koncem

Děsivý zážitek na ní nebyl vůbec znát, Longstaffová a Rayment odmítli odpovídat na otázky tisku, večer chtěli strávit v klidu. Longstaffová poděkovala za záchranu pobřežní stráži. „Spadla jsem ze zádi Norwegian Star, byla jsem ve vodě deset hodin a tito báječní chlapci mě zachránili.“ V moři přežila hlavně proto, že si zpívala. Nyní se spekuluje o tom, jak z lodě mohla vypadnout, mnozí si myslí, že musela vyskočit.

„Taky bych vyskočila, kdybych tam s Craigem musela být,“ prohlásila bývalá manželka Raymenta, Kelly Raymentová (38). „Craig není ten nejpříjemnější člověk, když se napije. On a výletní loď na otevřeném moři? To může vést leda ke katastrofě. Živě si dokážu představit, jak jí asi bylo,“ dodala Raymentová.

Kapitán: Nevypadla, skočila

Bývalá letuška Longstaffová však díky dobrému fyzickému stavu i díky tomu, že Jadranské moře bylo teplé a klidné incident přežila ve zdraví. Záchranáři ji vytáhli zhruba 100 kilometrů od chorvatského přístavu Pula, v nemocnici strávila jen pár dní. Lékaři uvedli, že byla mírně podchlazená, ale jinak v pořádku. Žena už je v Benátkách, kam loď Norwegian Star mířila.

Tvrzení Longstaffové o tom, že z lodi vypadla, zpochybňují i další. Kapitán lodi ji přímo označil za „skokanku“, podle něho nikdo, kdo se na palubě chová zodpovědně, nemůže jen tak vypadnout. Ostatní cestující z Norwegian Star uvedli, že pár se často hádal. Longstaffová prý pila, než se přesunula na záď. Nehoda a její příčina se nadále vyšetřují.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi