Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slzy a vztek dovolenkářů. Letadlo EasyJet neodletělo, posádka byla unavená

Autor: base - 
20. srpna 2018
10:38

Skoro 150 lidí z irského Belfastu se nemohlo dočkat dovolené na Mallorce. Na let se společností EasyJet se ale těšili marně. Po nekonečných třech hodinách čekání jim bylo řečeno, že jejich let byl zrušen: Důvod? Posádka byla unavená. Zprávu přináší web Mirror.

Lidé včetně dětí začali plakat, když se dozvěděli tuto novinku. Matka s dcerou nevěřily svým uším, když EasyJet oznámil zrušení letu na Mallorku, protože posádka byla unavená. Cornelia Dalipe a její patnáctiletá dcera Erin řekly, že byly znepokojeny tím, že viděly policii, která čekala venku, když posádka odcházela jinými dveřmi.

„Nemohli jsme uvěřit, co nám bylo řečeno. Je zde spousta lidí, kteří pracují 12 – 14 hodin denně a jsou s tím smíření,“ řekla Cornelia. 146 cestujících se těšilo, až odletí ze západního Belfastu. Odlet se měl uskutečnit ve 20:45, ale byl zrušen až kolem půlnoci.

Policie hlídala v hale, i když jejich přítomnost nebyla potřeba, protože nikdo nebyl agresivní.

Cornelia řekla, že museli čekat na taxi službu až do tří do rána. „Všichni jsme museli čekat na přebookování na jiný let, a když jsme všichni doufali, že odletíme v pondělí večer, tak jsem mluvila s jinou paní, která mi v slzách řekla, že další možný let dostala až na úterý večer, což je velký kus z týdenní dovolené,“ vysvětlovala Cornelia.

„Mohli nás vzít na Mallorcu i bez obsluhy, aby se mohli vyspat. Kdyby to znamenalo, že se dostaneme na svou dovolenou, myslím, že by s tím všichni souhlasili. Místo toho to vypadalo, že se letadlo vrátilo na Palmu bez cestujících,“ stěžuje si Cornelia.

Mluvčí EasyJetu se omluvila za zrušení letu, za který může posádka. Také potvrdila, že zde bylo velké zpoždění taxi dopravy, protože se ve městě uskutečňovaly nějaké akce.

„Cestující dostali náhradní lety zadarmo a v případě nutnosti si mohli bezplatně zajistit hotelové ubytování. Zákazníci, kteří nechtěli hotel, byli převezeni taxi službou domů. Bezpečnost a spokojenost našich cestujících a posádky je vždy nejvyšší prioritou EasyJetu. Rádi bychom se omluvili za případné nepříjemnosti,“ reagovala na incident mluvčí EasyJetu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bibs_7 ( 20. srpna 2018 21:26 )

Asi tak.

nick55 ( 20. srpna 2018 20:05 )

Asi chtěli figurovat v seriálu o leteckých katastrofách - hovada

buznazblesku ( 20. srpna 2018 17:29 )

To vám přeju. Mate sedět doma na perdeli.

pea.p ( 20. srpna 2018 15:53 )

tak raději dojet či doletět pozdě než nikdy. . Ale každý na to má zřejmě jiný názor

pea.p ( 20. srpna 2018 15:53 )

tak raději dojet či doletět pozdě než nikdy. . Ale každý na to má zřejmě jiný názor

Zobrazit celou diskusi