Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šokující foto: Z janovského mostu týdny před zřícením trčely kabely

Autor: trm - 
15. srpna 2018
21:22

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském Janově, při kterém zemřelo nejméně 39 lidí. Ukazují, že už několik týdnů před neštěstím byl most zchátralý a na jednom z nadjezdů z něj visí kabely, informuje server Daily Mail.  Italská vláda vyhlásila v Ligurii roční výjimečný stav a avizovala, že odejme licenci společnosti Autostrade, která měla most stejně jako desítky dalších silnic na starosti.

Fotografie, která se objevila, měla být zachycena nedlouho před zhroucením. Je z ní patrné, že z mostu Morandi visí kabely. 

Po obětech neštěstí ve středu pátralo zhruba tisíc záchranářů. Kousek po kousku prohledávají tuny zlomených betonových desek, rozbitých aut a zkroucené oceli. Podle oficiálních informací zemřelo minimálně 38 lidí, neštěstí zabilo i dvě celé rodiny.

Nazlobení Italové hledají viníka 

Italský premiér Giuseppe Conte vyhlásil v provincii výjimečný stav. Nazlobení Italové hledají viníka tragédie. Lidé, stejně jako někteří ministři, ukazují na společnost Autostrade, která most stejně jako mýtné a řadu dálnic v Itálii provozuje.

Podle Conteho je firma „bezpochyby“ zodpovědná za zajištění bezpečnosti mostu. Zároveň řekl, že Autostrade přijde o licenci. „Je to tragédie, která je v moderní společnosti nepřijatelná, a tato vláda udělá vše, co je v jejích silách, aby zabránila tomu, aby se něco podobného opakovalo,“ řekl.

Video  Zřícení mostu u italského Janova: Grafika ukazuje, jak se to stalo  - Reuters, Bohuslav Štěpánek
Video se připravuje ...

Jeho zástupce Luigi Di Maio obvinil skupinu Benetton, která prostřednictvím holdingové společnosti Atlantia ovládá společnost Autostrade Per Italia, že namísto investic do údržby jí jde o vlastní zisk.

Firma pochybnosti odmítá a tvrdí, že investovala miliardy eur. Provádí prý pravidelné kontroly, které neukázaly žádné riziko.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mbmb ( 18. srpna 2018 07:55 )

bohata Firma Beneton co prodavala predrazene hadry a zbohatla firmu prodala! Zakoupila si silnice mosty a dalnice a zbohatla jeste vice- korupce s vladou a zdimani motoristu .Zapomneli v Tom opojeni z penez TAKE udrzbu Cela Italie tuhle povedenou rodinku oznacuje jako vrahyw

1917 ( 17. srpna 2018 13:25 )

Myslí si snad nějaký bláhovec, že u nás je to lepší? Ani náhodou! Je jen otázka času, kdy něco spadne! Každý den se můžeme dočíst o hrůzném stavu našich mostů a děje se snad něco? Ani náhodou! Rozkradli všechno a byl někdo potrestán? Exministr dopravy Řebíček, na př. Jeho firma za jeho ministrování získala zakázky za desítky miliard atd. Kde jsou prachy za cca 2biliony údajně zprivatizovaných fabrik, které dnes neexistují? Proč musí vybírat mýto Kapsh a ne stát a peníze reinvestovat? Atd. Až to tady začne padat tak se budou lidem protáčet panenky!!!

jetela ( 16. srpna 2018 11:57 )

Nemeli na opravu a ted musi postavit novy. A co lidi zemrelo.

gabreta ( 16. srpna 2018 11:33 )

Žďákovský most je v provozu od r. 1967!! Loni skončila jeho dvouletá rekonstrukce a slouží dál. Stejně jako Nuselák! To ten Janovskej je daleko víc zatíženej a vykašlali se na něj. A to říkáme jakej je u nás bordel!!

vitalika ( 16. srpna 2018 06:34 )

 Z Litvinova do Mostu je také moc pěkný most sice už měl být zbourán ale jezdi se tam vesele dál.

Zobrazit celou diskusi