Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Macronová brázdila moře se strážcem. Manželova „exmilence“ propírají kvůli jinému muži

Autor: Darina Jíchová - 
13. srpna 2018
10:44

První dáma Francie Brigitte Macronová (65) si užívala dovolenou na Azurovém pobřeží. V neděli se se svým bodyguardem proháněla po moři na vodním skútru a ve svých zářivě červených plavkách a záchranné vestě stejné barvy byla nepřehlédnutelná. Na riviéru s ní podle deníku Daily Mail vyrazil i její manžel prezident Emmanuel Macron (40), při vodních radovánkách ji ale nedoprovázel. Může za to snad skandál s exbodyguardem Alexandrem Benallou? 

Macronovi své volno trávili v pevnosti Brégançon u města Bormes-les-Mimosas, kde prezident pohostil také britskou premiérku Theresu Mayovou. První dáma si v neděli vyrazila na projížďku, na skútru se svým bodyguardem brázdila Středozemní moře.

Brigitte na skútru

Osobní strážce ji provezl kolem pobřeží a Macronová si očividně celý výlet velmi užívala. Fotografové ji zachytili, jak pozoruje ptáky na útesech. Rychle se proplétali kolem kotvících jachet a dalších lodí. Prezidentův nabitý program mu nedovolil, aby se k první dámě připojil.

Brigitte Macronová si užívala moře na vodním skútru. Brigitte Macronová si užívala moře na vodním skútru. | reprofoto/twitter

Macron během své dovolené v pevnosti jednal s britskou premiérkou o brexitu, Mayová si udělala pracovní výlet během své vlastní dovolené v Itálii. V pátek prezident telefonoval se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem, tématem jejich hovoru byl obchodní trh a mezinárodní bezpečnost. Macron jednal i s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Macron se „vykašlal“ na oslavy

Přestože se prezident práci nevyhýbal ani o dovolené, sklidil obrovskou kritiku za to, že se minulý týden nedostavil na oslavy stého výročí druhé bitvy na Marně, které probíhaly v jeho rodném městě Amiens.

Francouzský poslanec Jacques Myard označil Macronovu nepřítomnost za „jasnou známku historické ignorace“. Slavnostního ceremoniálu se nezúčastnil ani francouzský premiér Edouard Phillipe, který je stejně jako prezident na dovolené.

Aféra s „exmilencem“ Benallou

Macron již za letošní léto jeden skandál na kontě má. Týkal se jeho bodyguarda Alexandre Benally, který převlečený za policistu v Paříži brutálně napadl muže a ženu. Incident někdo z kolemjdoucích lidí natočil na kameru. Byť byla událost nahlášena kanceláři prezidenta, Macron nejdříve celou věc tutlal.

Nakonec Benallu kvůli videu, které sloužilo jako silný důkaz, propustil. A lidé začali spekulovat, proč bodyguarda tak chránil a proč se na fotografiích z posledních měsíců neustále objevoval po jeho boku. Chodili spolu na tenis, lyžovali, měl klíče od jeho osobní rezidence. Byl snad jeho milencem?

Macron zvěsti několikrát popřel. Benallovy násilnosti a prezidentovu mírnou reakci nicméně pravicová i levicová opozice využila k vyvolání hlasování o důvěře vládě. Přežila jej.

„Drahý přítel“

S Benallou je spojený další významný muž Francie, a to šéf pařížské policie Michel Delpuech. Ten při výslechu tvrdil, že se s Benallou vůbec neznají. Nicméně v děkovném dopisu, který zveřejnil francouzský deník Le Canard enchaîné, se k Macronovu exbodyguardovi obrací jako ke „drahému příteli“.

Delpuech stejně jako Macron jakýkoliv blízký vztah s Benallou popírá a dál tvrdí, že ho „v podstatě nezná“. O dopisu řekl, že byl pouze slušným výrazem vděčnosti za to, že se Benalla stará o bezpečí prvního páru.

gabreta ( 13. srpna 2018 12:41 )

Třeba měli rozjetou trojku a novináři jim to proflákli. Víme prd!!

alexa-lexa ( 13. srpna 2018 12:15 )

No páááni, čím a jak dlouho tuhle vyžilou mumii namáčeli, aby se nerozpadla??

orol1 ( 13. srpna 2018 11:26 )

tak macronko to taha s bodyguardom. macronka to vie?

Zobrazit celou diskusi