Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Lidé si teď myslí, že jsi zrůda.“ Masového vraha rozplakal bratr, ukazuje nové video

Autor: nkov - 
11. srpna 2018
10:05

Nově zveřejněné video masového střelce, který na floridské střední škole zabil 17 lidí, ukazuje, jak Nikolaz Cruz (17) pláče v objetí svého bratra Zacharyho (18). Ve vyšetřovací místnosti zažili bratři emočně vypjatý moment, když se Zachary snažil Nikolaze přimět svěřit se s důvodem, který ho vedl k tak ohavnému činu. 

„Lidé si teď myslí, že jsi zrůda,“ říká na záběrech Zachary svému bratrovi. „Tohle nejsi ty. Proč jsi to udělal?“ V konverzaci zmínili také svou adoptivní matku, která si je společně osvojila krátce po jejich narození a zemřela na zápal plic jen několik měsíců před střelbou, píše server Daily Mail„Co by si podle tebe mamka myslela, kdyby byla…?“ „Plakala by,“ odvětí bratrovi Cruz.

„Vím, co jsi udělal. Všichni se na mě dívají, jako bych byl blázen. Ale jsi pořád můj bratr a já tě mám rád,“ říká Zachary. V tu chvíli propukne Nikolaz v hlasitý pláč, přičemž Zachary požádá přítomného strážníka, jestli může bratra obejmout.

Hrozby sebevraždou

Záběry byly pořízeny jen několik hodin po střelbě 14. února. Během 12hodinového výslechu se Cruz ke střelbě přiznal. Na záběrech je přitom vidět, že si Nikolas několikrát zamíří na hlavu prsty, čímž imituje zbraň. Vyšetřovatelům několikrát sdělil, že by raději zemřel.

Jeho bratr mu proto na videu říká: „Zkus v sobě najít Boha, buď silný kvůli mně.“ „Pokusím se,“ odvětí mu Cruz.

Nazor007 ( 25. března 2019 00:06 )

Určite nie. Dojat by to malo americkú verejnosť aby sa konečne postavili voči nezmyselnemu zákonu dovolujucemu vlastniť automatické zbrane! To ze mu bolo umožnené si kúpiť útočnú automatickú pušku , ten fakt mu dodal tu silu ist do školy. Keby tu zbraň nemal, pochybujem ze by mal gule tam ist (napríklad s bejzbolkou). Opat raz zbytočne zmarené životy kvôli prachom. Lebo o tom jedinom to je. Zarobiť na zbraniach za každú cenu.

Monikay ( 11. srpna 2018 15:50 )

A koho to má dojmout? Rodiče těch mrtvých?

Zobrazit celou diskusi