Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Studentka slavila promoci. Asistoval jí u toho čtyřmetrový aligátor

Autor: pk - 
7. srpna 2018
23:15

Na své fotky z promoce jen tak nezapomene, rozhodla se studentka univerzity v americkém Texasu Makenzie Nolandová (21). S šerpou a čepicí na promoci na hlavě se vydala do teritoria obávaného predátora, aby se vyfotografovala s čtyřmetrovým aligátorem.

Makenzie v pátek obdrží titul v oboru o divoké zvěři a vědě o rybolovu. Aligátor Big Tex z jejího snímku se nachází v záchranném centru Beaumont, které je domovem asi 450 aligátorů, krokodýlů a dalších plazů. 

Záchranné zařízení přijalo Texe v roce 2016. Mezi ním a Makenzie se vyvinul zvláštní vztah už od chvíle, kdy se mladá studentka připojila k záchrannému zařízení v May.

Studentka tvrdí, že aligátor reaguje na své jméno a rovněž na signály rukou, které dívka dělá pokaždé, když vstupuje do jeho vod, aby plaza nakrmila. 

Každý den s aligátorem ve vodě

„Každý den jsem s tím zvířetem ve vodě. Je to jeden z mých nejlepších přátel v záchranném centru,“ řekla na otázku BBC, jestli nemá ze svého šupinatého kamaráda strach. 

Not your typical graduation picture 🤷🏽‍♀️

Příspěvek sdílený Makenzie Noland (@kenziealexis),Srp 3, 2018 v 4:32 PDT

 

Studentka vyrůstala v Bellevue, kde není kontakt s aligátorem nic neobvyklého, a tak byla nějakému v blízkosti téměř každý den. „Již odmala jsem si hrála s hady, držela různá zvířata, mluvila s dětmi a vzdělávala veřejnost,“ řekla ke své lásce k divoké přírodě. 

„Ve skutečnosti nechceme, aby se tato zvířata dostávala zpět do zařízení. Chceme, aby žila ve svém přirozeném prostředí mokřadů, kam patří,“ řekla o centru, kde pracuje a dodala: „Ale od té doby, co je tento aligátor s námi, máme nádherný příklad toho, jak lze vycvičit divoké zvíře, a umožňuje nám to odhalit jeho ojedinělou osobnost.“ 

„Tohle jsem nečekala, jen jsem chtěla sdílet pár fotografií na svém Instagramu, pak to vše začalo,“ těší studentku zájem, který vyvolala. Makenzie doufá, že po dostudování bude pokračovat s prací s divokou zvěří.

Zobrazit celou diskusi