Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ohnivé peklo na jihu Portugalska. Požár vyhnal turisty z hotelů

Autor: base, ČTK - 
6. srpna 2018
14:07

Na jihu Portugalska se rozšířil lesní požár, který vypukl v pátek v regionu Algarve. Podle agentury Reuters muselo být ošetřeno 25 lidí a evakuováni byli lidé nejméně ze dvou hotelů v této turisty oblíbené oblasti. S ohněm nyní bojuje přes 1150 hasičů.

Požár vypukl v pátek poblíž města Monchique, k jeho šíření přispěly nebývale vysoké teploty, které o víkendu v oblasti přesahovaly 40 stupňů Celsia. Plameny se šíří na úpatí kopce regionu Algarve a dým je podle agentury Reuters vidět i z pobřeží. Hustý kouř ztěžuje práci i letadlům s vodou, při hašení požáru pomáhá devět vrtulníků.

„Museli jsme evakuovat celý hotel a nevíme, kdy znovu otevřeme,“ popsal situaci Antonio Monteiro, šéf hotelu v letovisku Caldas de Monchique. Uzavřen byl v tomto letovisku i pětihvězdičkový hotel the Macdonald, který muselo po půlnoci opustit několik stovek turistů, protože se požár přiblížil na necelé dva kilometry. Tento hotel navštěvují zejména Britové.

Zranění v oblasti požáru utrpělo 25 lidí, většina z nich se nadýchala kouře či utrpěla lehké popáleniny, jeden člověk byl zraněn vážně.

Video  Zničující požár v Řecku  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi