Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eric (†20) vyšel na ulici s hračkou. Autistu se „samopalem“ zastřelila policie

Autor: jer - 
3. srpna 2018
22:45

Policisté ve švédském Stockholmu ve čtvrtek zastřelili Erica Torella (†20). Údajně se za bílého dne pohyboval po ulici s hračkou ve tvaru samopalu. Zastřelenému byl diagnostikován autismus a Downův syndrom. Informoval Expressen.se.

Policie dostala brzy ráno hlášení, že se ve čtvrti Vasastan pohybuje osoba se zbraní. To, co následovalo, popsal novinářům očitý svědek. Když policisté dorazili na místo, křičeli na Erica, aby odhodil zbraň a lehl si na zem.

Tři policisté potom začali střílet, Erica trefili do břicha. Po postřelení byl Torell převezen do nemocnice, kde zraněním podlehl. Prokurátor nyní vyšetřuje možné pochybení strážců zákona.

Torellova rodina nahlásila jeho zmizení úřadům poté, co utekl z domova. K tomu prý došlo již dříve. Měl s sebou plastovou hračku, která „vypadala jako samopal“. Hračku dostal Eric jako dárek, podle matky ji předtím nikdy nepoužil.

Ericova matka Katarina Söderbergová uvedla, že její syn nebyl schopen verbální komunikace. Když se dověděla o tragickém osudu svého syna, z počátku nevěřila. „To musí být nějaký omyl,“ popsala Katarina svoji první myšlenku a dodala: „Nechápala jsem to, nevěřila jsem, že je to pravda. Pořád tomu nemůžu uvěřit.“

Katarina a Ericova starší sestra Elsa byly zprávami o Ericovi zdrcené. „Proč musela policie střílet? A proč to musela být smrtelná rána a ne třeba jedna do nohy,“ řekla Söderbergová.

„I kdyby udělal chybu, i kdyby šel ven s hračkou, co vypadá jako pistole, museli ho kvůli tomu zastřelit?“ uvedla Katarina a dodala: „Bylo vidět na míle daleko, že měl Downův syndrom. Nešlo to přehlédnout. Hrozivý muž? Byl jako tříleté dítě!“

jity ( 5. srpna 2018 09:34 )

Pokud se někde objeví v rodině nějaká anomálie, tak co jsem slyšela matky chodí na odběr plodové vody a podle toho se to pozná. Hlavně ten Downův syndrom. Pak už je to na ženě jak se rozhodne, buď potrat a nebo postižené dítě, o které se bude starat do konce života.

mandat ( 4. srpna 2018 14:13 )

Matka asi mela toho dost a vystrcila kluka na ulici.Ve Sparte to likvidovali hned po narozeni.

kradu ( 4. srpna 2018 07:25 )

samopal jako dárek ta matka to má dobře rozdaný v palici když má syna autistu

olda1000@... ( 4. srpna 2018 07:14 )

 Hlavickanaspalku;Ty jsi teda extrémně dementní uživatel.

mirkli ( 4. srpna 2018 05:46 )

 Autor jer, ověřit si co píšu, stalo se to ve 4 hodiny ráno.

Zobrazit celou diskusi