Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena obešla na letišti kontrolu, vyhlásili po ní pátrání. V Mnichově zrušili 200 letů

Autor: ČTK - 
28. července 2018
19:20

Provoz na mnichovském letišti dnes narušila žena, která pronikla do bezpečnostní zóny terminálu 2, aniž prošla řádnou kontrolou. Terminál byl dočasně vyklizen, nakonec se ale ukázalo, že žádné nebezpečí nehrozilo a celý incident byl spíše nedorozuměním. I tak si vyžádal zrušení zhruba 200 letů v době, kdy v Bavorsku začínají letní prázdniny a mnoho lidí vyjíždí za rekreací do zahraničí.

Terminál byl kvůli incidentu od 06:47 do 11:44 SELČ uzavřen. Lety byly podle provozovatele letiště Flughafen München obnoveny kolem 14:00 SELČ, uvedla agentura Reuters. Zrušeno bylo během dne celkem asi 200 letů a dalších 60 mělo zpoždění delší než půl hodiny.

Policie po ženě, která pronikla do bezpečnostní zóny terminálu bez řádné kontroly, pátrala až do večera pomocí fotografie ze záznamu bezpečnostních kamer. Nakonec asi čtyřicetiletou ženu našla, po výslechu ji však bez obvinění propustila.

Podle serveru Spiegel Online žena o chaosu, který vyvolala na mnichovském letišti, zřejmě ani neměla tušení. Server rozhlasu Bayerischer Rundfunk (BR) uvedl, že žena nejprve řádně prošla bezpečnostními rámy, ostraha ale v jejím příručním zavazadle našla tekutiny, které nebyly podle předpisů v plastovém sáčku, a poslala ji proto zpět, aby si sáček opatřila. Na záběrech bezpečnostních kamer je následně vidět, jak se žena zakrátko vrátila již bez příručního zavazadla, prošla ale kontrolním místem, které ještě nebylo v provozu. Podle BR zřejmě své příruční zavazadlo s problematickou tekutinou raději vyhodila a vrátila se, aby nezmeškala let.

Problém způsobilo mimo jiné to, že bezpečnostní personál nespustil ihned alarm, jak měl. Vyklizení terminálu 2 bylo nařízeno až poté, co se o incidentu dozvěděli inspektoři a následně spolková policie.

asijo ( 29. července 2018 00:40 )

Co taky chtít od skopčáků.

Zobrazit celou diskusi