Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Supermarkety zavádějí „tichou hodinku“ bez hudby a reklam. Kvůli autistům v Británii

Autor: ČTK - 
20. července 2018
07:06

Čtvrtý největší britský řetězec supermarketů Morrison se rozhodl zavést ve všech svých obchodech tichou hodinu. Ta má pomoci zákazníkům, pro které je obtížné vyrovnat se s hudbou, reklamou a dalšími zvuky při nakupování v supermarketu. Oznámila to agentura Reuters.

Nová iniciativa, která se uskuteční ve všech obchodech řetězce každou sobotu od 9 do 10 hodin dopoledne, se zrodila za podpory dobročinné organizace podporující lidi trpící autismem.

„Hodně lidí, kteří jsou autisty, anebo mají autistické děti, může považovat nákup v supermarketu za stresující zážitek,“ objasnil řetězec a dodal, že si již otestoval v některých prodejnách možná zlepšení, jakož i nejvhodnější čas. Morrison také uvedl, že v tuto dobu ztlumí světla, vypne hudbu a rozhlasové vysílání, vyvaruje se hlášení a reklam, omezí pohyb vozíků a košíků, vypne zvukové signály.

Video  Smrt v tlačenicích kvůli slevám! A blbé nápady, co končí...blbě!  - Michael Sedlický, Matěj Šrám, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Tišší hodina je krokem správným směrem pro autistické lidi, pro které nakupování v supermarketech představuje opravdový boj,“ uvedl Daniel Cadey z organizace National Autistic Society.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 20. července 2018 12:58 )

Konečně, aspoň někde bude chvilka klidu. Ocení to i zdraví lidé, kterým do paneláku vnutili jednu cikánskou rodinu - všude jen rámus, smrad, nepořádek a pomočené balkony pod jejich bytem a to, že se tam nastěhuje jedna žena s 3 dětmi a za měsíc tam bydlí 20 dalších řvoucích "příbuzných" snad nemusím psát.

chapsy ( 20. července 2018 08:12 )

 Dobrý nápad, osobně mi věčný vyvolávání typu: dřevo na pokladnu, leze na nervy. A věčný oznamování která že pokladna bude otevřena taky. No a vánoční songy... O tom ani nemluvím. So, hurá na nákupy do morissons

Taurus70 ( 20. července 2018 08:01 )

 A ze tech autistu chodi nakupovat😂😂😂

elopapx ( 20. července 2018 07:43 )

Ocení to i lidé,kteří autisté nejsou ani nemají autistického člena rodiny.Např.já jsem nedoslýchavý a naslouchátko velmi zkresluje zvuky. Některé jsou slyšet velmi a zařezávají se jako břitva do mozku,ba přímo bolí. Slyšící nepochopí...Hudba v obchodě, stroje,technické zvuky,uřvané reklamy v tv apod. Takže to oceníme i my . PS: Hloupé komentáře, si případní hulváti, nechte. Děkuji.

Zobrazit celou diskusi