Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stopka hazardu. Slovensko zablokovalo přístup k desítkám webů

Autor: base, ČTK - 
17. července 2018
18:52

Rok od zpřísnění podmínek provozování hazardních her na internetu soudy na Slovensku nařídily zablokovat přístup k desítkám webů s nepovolenými hrami nebo zamezit převodům peněz ve prospěch jejich provozovatelů. ČTK o tom v úterý informovala slovenská Finanční správa, která loni v létě získala více pravomocí proti nelegálnímu hazardu.

Původní seznam s deseti weby, jež bez příslušného povolení nabízely nebo propagovaly na Slovensku hazardní hry, se mezitím rozrostl na více než 200 webových stránek. Další weby Finanční správa ze seznamu vyřadila poté, co jejich provozovatelé nepovolenou činnost ukončili.

Na návrh slovenského Finančního ředitelství soudy nařídily telekomunikačním operátorům v zemi zamezit přístup k 86 webům s nepovolenými hazardními hrami, včetně známých portálů. Například banky zase nesmějí vykonávat platby ve prospěch více než desítky účtů provozovatelů hazardu.

Podobná pravidla proti hazardním hrám jako Slovensko zavedly i další evropské země. V České republice vede seznam nepovolených internetových her ministerstvo financí.

Kromě potírání nepovolených webů s hazardními hrami slovenské úřady uskutečnily v červnu razii proti novému typu herních přístrojů, kterými se jejich provozovatelé snaží obcházet přísnější regulaci hazardních her.

Po zpřísnění zákonů se loni na Slovensku snížil počet heren o čtvrtinu. Navzdory tomu vklady do hazardních her nepatrně vzrostly, a to na bezmála 3,46 miliardy eur (89,4 miliardy Kč).

antitupec ( 17. července 2018 20:43 )

Tak to nelouskej demente. Mě zase nebaví číst příspěvky, zakomplexovaných idiotů s malým pérem, kteří se léčí urážením jiných.

Zobrazit celou diskusi