Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Krokodýl zabil vesničana. Rozzuřený dav zmasakroval 292 plazů včetně mláďat

Autor: pk - 
16. července 2018
13:50

Dav vesničanů ve zvířecí rezervaci v indonéské provincii Západní Papua zmasakroval 292 krokodýlů. Jednalo se o pomstu vesničanů, protože jeden z plazů napadnul a usmrtil místního člověka, uvedla BBC. 

Místního občana, který minulý pátek sklízel zeleninu v blízkosti zvířecí farmy, napadnul a usmrtil jeden z plazů chovaný v rezerveci. „Jeden ze zaměstnanců rezervace uslyšel volání o pomoc, rychle se tedy na místo křiku rozeběhl a uviděl člověka napadeného krokodýlem,“ uvedl pro BBC šéf indonéské západopapuánské agentury pro ochranu přírodních zdrojů.

Dav zaútočil s noži, lopatami a kladivy

Po pohřbu zabitého spoluobčana se dav rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou. Ozbrojení lopatami, kladivy, holemi a noži vesničané vtrhli do rezervace a začali s masakrem. Dav podle místních médií nejprve napadl kancelář vedení krokodýlí farmy a následně povraždili všech 292 plazů, kteří zde žili. Neušetřil ani mláďata.

Farma měla licenci na chov mořských a novoguinejských krokodýlů, a to za účelem jejich zachování v přírodě, tak z důvodu hospodářského využití

Podle policie a příslušných orgánů nešlo násilí na zvířatech zabránit. Nyní však podniknou patřičné kroky, aby případ projednaly. Krokodýli patří k chráněným živočichům a jejich zabití je v Indonésii považováno za trestný čin, viníkům tak hrozí pokuta, ale dokonce i vězení. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Dannero ( 16. července 2018 15:06 )

na jednu stranu je to tragédie, ale když si člověk uvědomí že další statisíce krokodýlů na podobných farmách končí na jatkách jen kvůli jejich kůži na kabelky rozmazlených paniček boháčů, tak je to vlastně jedno.

urim ( 16. července 2018 14:52 )

Banda primitivů.

gogo56 ( 16. července 2018 14:50 )

a takoví lidé chtějí Evropu !! je jedno jestli je z Indie, Somálska, KONGA atd dobře Babiš !dejte jim napřed civilizaci pak jich pouštějte do Evropy

andorea ( 16. července 2018 14:40 )

Takhle se chovají jen brutální hovada.

ivoadler ( 16. července 2018 14:32 )

Krokodýli vyhubit všechny! Když se nějaký zvířátko nenaučí mít strach z člověk, tak nemá nárok na existenci.

Zobrazit celou diskusi