Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Summit zlepší vztahy, věří Trump a Putin. Americkému protějšku dal míč

Autor: ČTK, zst, Darina Jíchová - 
16. července 2018
18:40

Summit prezidentů USA a Ruska Donalda Trumpa a Vladimira Putina v Helsinkách nepřinesl konkrétní závěry, které by se týkaly například jaderných zbraní. Podle Putina je ale studená válka věcí historie, Trump věří, že skončilo období nejhorších vztahů mezi zeměmi. Oba stáníci mluvili i o údajném vměšování Rusů do amerických voleb, které ruský prezident popřel. Putin na tiskové konferenci předal Trumpovi oficiální míč fotbalového šampionátu. „Teď je řada na Vás,“, prohlásil ruský prezident.

  • Ruský prezident Vladimir Putin dorazil do Helsinek s více než hodinovým zpožděním, sám pak ale musel čekat na Trumpa v paláci finského prezidenta.
  • Státníci začali schůzkou mezi čtyřma očima, která se protáhla. Jednání označili za úspěšné a užitečné. Summit provázely protesty
  •  Putin odmítl ruské vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016.  Podle Trumpa setkání zlepší vztahy mezi oběma zeměmi

Trump a Putin v Helsinkách
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
18:12
16. 7. 2018
!

Děkujeme za pozornost, to je z helsinského summitu mezi Vladimirem Putinem a Donaldem Trumpem vše. Hezký den.

18:05
16. 7. 2018
!

Hlavním tématem dotazování bylo hlavně ruské vměšování do voleb. Putin se jím zabýval razantně a překvapivě obsáhle. Odmítl, že se Rusko vměšovalo do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Zdůraznil přitom dřívější stanovisko Moskvy, že Rusko se žádného vměšování nedopustilo.

„Prezident Trump se znovu zmínil o tématu takzvaného ruského vměšování do volebních procesů ve Spojených státech. Musel jsem zopakovat, co jsem řekl už nejednou, a to i na schůzkách s prezidentem. Ruský stát se nikdy nevměšoval a nehodlá se vměšovat do amerických vnitřních záležitostí včetně volebního procesu,“ konstatoval Putin.

„Jmenujte mi jediný fakt, který hovoří o tajné dohodě (Trumpova volebního štábu s Ruskem) při prezidentských volbách. Jsou to úplné bláboly,“ prohlásil ruský prezident. Je prý třeba se opírat o fakta, nikoli o pověsti.

Ruský prezident Putin obsáhle promluvil o obvinění, že Rusové zasahovali do amerických prezidentských voleb v roce 2016.
18:03
16. 7. 2018

Novináři se Putina ptali, zda on a jeho vláda má kompromitující materiál na Trumpa a jeho rodinu. Putin odpověděl velmi vyhýbavě, nicméně existenci podobné složky nepopřel.

17:58
16. 7. 2018

Prezidenti se shodli na tom, že oba chtějí ochránit izraelskou bezpečnost. Pokud jde o syrskou otázku, armády USA a Ruska úzce spolupracují a koordinují své kroky, uvedl Trump.

17:56
16. 7. 2018

Putin během konference symbolicky předal Trumpovi fotbalový míč. „Teď je řada na Vás,“ prohlásil Putin dvojsmyslně. Trump následně hodil míč do publika, pravděpodobně své ženě Melanii a prohlásil, že ho dá svému synovi Barronovi.

Putin symbolicky předal Trumpovi fotbalový míč.
17:50
16. 7. 2018

Otázku ohledně ruského vlivu na americké prezidentské volby dostal také Putin. Putin připustil, že Rusové obvinění nedávno z hackerského útoku na USA mohou být v Rusku vyslechnuti. Moskva ale podle něj bude žádat reciprocitu. „Chtěl jsem, aby vyhrál, protože v kampani mluvil o normalizaci rusko-amerických vztahů,“ přiznal Putin, ale oba několikrát popřeli, že by Rusové měli vliv na výsledky voleb.

17:46
16. 7. 2018

První otázka novinářů směřovala na Trumpa a týkala se prezidentova ranního tweetu, ve kterém ze zhoršení vztahů mezi USA a Ruskem obvinil „americké bláznovství a hlouposti“ i současné vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb v roce 2016. Novináře zajímalo, zda prezident viní i Rusko.

„Obě země jsou za zhoršení vztahů zodpovědné. Všichni neseme vinu.“ Znovu se zmínil o ruském vměšování do voleb. „Neexistuje žádná tajná dohoda mezi mým týmem a Ruskem. Hillary Clintonovou jsem porazil velmi snadno,“ řekl Trump.

Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.
17:35
16. 7. 2018

Rusko a USA musí najít způsob, jak spolupracovat při řešení společných problémů, uvedl Trump. „Byl to velmi konstruktivní den a dialog. Takováhle přímá debata otevírá cestu k míru. Jsem si jistý, že se v budoucnosti ještě mnohokrát setkáme,“ zakončil Trump.

Americký prezident Donald Trump.
17:30
16. 7. 2018

Produktivní dialog mezi našimi zeměmi je dobrý pro USA, pro Rusko, ale i pro celý svět, řekl Donald Trump po jednání s Vladimirem Putinem. „Naše beseda byla přímá a otevřená. Vše proběhlo dobře,“ dodal Trump. „Vztah mezi USA a Ruskem nikdy nebyl horší, to se před čtyřmi hodinami změnilo,“ prohlásil. „Udělali jsme první kroky k lepší budoucnosti a k lepším vztahům.“

17:27
16. 7. 2018

Všechny problémy podle Putina nebyly odstraněny a ne ve všech otázkách panuje shoda. Obě strany ale učinily první krok, řekl ruský prezident. Za důležité považuje zahájit dialog o rovnováze stavů jaderných zbraní.

Ruský prezident Vladimir Putin.
17:23
16. 7. 2018

Ruský prezident v rozhovoru s Trumpem zopakoval, že ruský stát se nikdy nevměšoval a nehodlá se vměšovat do vnitřních záležitostí USA, a to ani do voleb, dále uvedl, že společně s Trumpem probrali boj proti terorismu i kybernetickou ochranu. Dalším tématem byla Sýrie. Politici mluvili o tom, jak zajistit uprchlíkům bezpečný návrat domů. Putin poznamenal, že je velmi rád, že se zlepšuje situace na Korejském poloostrově.

Společná konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.
17:20
16. 7. 2018

Putin oznámil, že Rusko předložilo americké straně konkrétní návrhy na kontrolu zbrojení a na posílení režimu nešíření jaderných zbraní. Tlumočil zároveň znepokojení Ruska nad rozhodnutím USA odstoupit od jaderné smlouvy s Íránem.

17:16
16. 7. 2018
!

Vladimir Putin otevřel tiskovou konferenci prohlášením, že „studená válka je věcí minulosti“. „Spojené státy a Rusko nyní stojí před novými výzvami,“ řekl Putin. Dodal, že dnešní summit je začátkem zlepšení vztahů mezi Ruskem a USA.

Společná konference Vladimira Putina a Donalda Trumpa.
17:11
16. 7. 2018
!

Právě začala tisková konference mezi Putinem a Trumpem.

17:05
16. 7. 2018
!

Ze sálu, kde se bude konat konference Trumpa a Putina byl právě vyveden aktivista. Muž na protest zvedl kus papíru s nápisem. Není však jasné, co na papíře stálo.


Před zahájením tiskové konference byl ze sálu vyveden aktivista. Muž v ruce svíral papír s nápisem: Dohoda o zákazu jaderných zbraní.
16:38
16. 7. 2018

Společná tisková konference měla podle původního harmonogramu rusko-amerického summitu začít před 40 minutami,  reportéři netrpělivě očekávají příchod politiků.

Společná konference prezidenta Trumpa a Putina.
16:10
16. 7. 2018

Sál, kde proběhne společná tisková konference Putina a Trumpa, je už připraven. Prezidenti zde odtajní závěry svého jednání. Její zahájení organizátoři summitu odhadují na dobu mezi 16:30 a 17:30 našeho času.

16:06
16. 7. 2018
!

Putinův tým, který prezidenta doprovodí na jednání s Trumpem a jeho poradci: ministr zahraničí Sergej Lavrov, zahraničně politický poradce Jurij Ušakov, ruský velvyslanec v USA Anatolij Antonov, mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov a tlumočník Sergej Čudinov.

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov
15:46
16. 7. 2018
!

Trump po rozhovoru s Putinem mezi čtyřma očima besedu označil za „velmi dobrý začátek pro všechny“. Řekl to novinářům při zahájení pracovního oběda. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov sdělil agentuře AP, že doufá, že summit bude začátkem nápravy rusko-amerických vztahů.

Pracovní oběd v rámci helsinského summitu mezi USA a Ruskem (16.07.2018).
15:36
16. 7. 2018

Šéfka diplomacie EU Federica Mogheriniová prohlásila, že pokud by „výsledkem schůzky prezidentů USA a Ruska Donalda Trumpa a Vladimira Putina byla domluva na kontrole zbrojení, bylo by setkání úspěchem“.

Trump a Putin jednají za přítomnosti svých poradců.
15:30
16. 7. 2018
!

Soukromá schůzka mezi Putinem a Trumpem skončila. Začíná jednání delegací, mimo jiné za účasti ministrů zahraničí Mikea Pompea a Sergeje Lavrova. Putina rovněž doprovází jeho mluvčí Dmitrij Peskov a hlavní zahraničně politický poradce Jurij Ušakov. Jednání mezi čtyřma očima trvalo 2 hodiny a 10 minut.

Americký prezident Donald Trump a jeho ruský protějšek Vladimir Putin v Helsinkách (16. 7. 2018)
15:19
16. 7. 2018

Své menu v rámci helsinského summitu upravily i některé místní restaurace a dnes je mimořádně k dostání tzv. Trumputin. Na talíři se setkávají typické ruské bliny s rybou a smetanou a americké lívanečky s jahodami a zmrzlinou.

Helsinské restaurace v rámci summitu představily tzv. Trumputin.
15:06
16. 7. 2018
!

Putin a Trump jednají už skoro dvě hodiny za zavřenými dveřmi bez toho, aby unikly jakékoli informace. Americký prezident podle CNN rovněž nestál o to, aby ho jeho poradci při konverzaci s Putinem přerušovali. Většina z nich totiž zastává vůči Rusku tvrdší postoj než sám Trump.

Helsinský summit začal podáním ruky mezi dvěma prezidenty, Donaldem Trumpem a Vladimirem Putinem.
14:54
16. 7. 2018

Ruský senátor Alexej Puškov komentoval dnešní rusko-americký summit na své Twitteru: „Veškerá pozornost je upřená na dnešní jednání mezi Ruskem a USA, kde se řeší osud celého světa. Je to setkání lídrů světových velmocí,“ napsal na sociální síti.

14:43
16. 7. 2018
!

Prezidenta Trumpa na další jednání s Putinem doprovodí ministr zahraničí Mike Pompeo, americký velvyslanec pro Rusko Jon Huntsman, personální šéf Bílého domu John Kelly, bezpečnostní poradce John Bolton, expertka na Rusko a Trumpova poradkyně Fiona Hillová a tlumočnice Marina Grossová.

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo
14:31
16. 7. 2018
!

Bílý dům potvrdil, že po soukromé schůzce mezi ruským a americkým prezidentem bude následovat rozsáhlejší jednání za přítomnosti většiny jejich poradců. Vše zakončí společná tisková konference, která by měla začít v 15:50 SELČ.

14:26
16. 7. 2018

Michail Fishman, editor týdeníku Moscow Times a velký Putinův kritik, promluvil o tom, jak Rusové vnímají Trumpa. „Trumpův obraz formuje Kreml a propaganda. Během prezidentských voleb byl vyobrazen jako černý kůň a člověk z amerického lidu,“ uvedl Fisman. „Byl to jen prostředek, jak zdiskreditovat Clintonovou.“

„Trumpův obdiv Ruska a Putina je překvapivý, nemají nic společného. Putin je chladný a vypočítavý, všechno plánuje. Trump je impulzivní, trochu šašek a trochu hlupák,“ dodal Fishman. „Zřejmě mu imponuje Putinova moc a krutost, a pokud si nedá Trump pozor, stane se Putinovou loutkou,“ domnívá se novinář.

Americký prezident Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin během helsinského summitu (16.07.2018).
13:57
16. 7. 2018

Agentura Bloomberg informovala, že Trump během své návštěvy Londýna slíbil, že se Putina zeptá také na otravu bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala. Velká Británie z útoku na Skripala a jeho dceru viní Rusko, to však vinu popírá.

Stojí za pokusem o vraždu exšpiona Skripala ruský prezident Putin?
13:53
16. 7. 2018

Prezidenti se setkali ve výstavném Gotickém sále prezidentského paláce, později mají jednat za účasti širších delegací během oběda v Zrcadlové síni, bývalém trůnním sále panovníka. Summit má skončit společnou tiskovou konferencí, začít má podle ruských zdrojů předběžně kolem čtvrté hodiny našeho času. Jednání státníků ale přesný harmonogram nemá.

Trump Putinovi pogratuloval k úspěšnému uspořádání fotbalového mistrovství světav Rusku, sledoval prý dokonce semifinále i finále. Ruský prezident tuto skutečnost ocenil uznalým pokývnutím hlavou. Politici ujistili novináře, že jsou připraveni debatovat o nejvýznamnějších otázkách světové politiky a o vzájemných vztazích.

Video  
Video se připravuje ...
13:30
16. 7. 2018

Putin při zahájení besedy poukázal na to, že s Trumpem i v minulosti udržoval stálé kontakty, uskutečnilo se několik telefonních rozhovorů. „Přišel ale čas na zevrubný rozhovor o dvoustranných vztazích a bolavých místech ve světě, jejich docela dost,“ řekl Putin.

Trump Putinovi pogratuloval k úspěšnému uspořádání fotbalového mistrovství světa v Rusku. Mezi problémy, o nichž chce hovořit, jmenoval obchod, vojenské problémy, Čínu nebo jaderné zbraně. „Udržovat s Ruskem dobré styky je ale dobré, nikoli špatné,“ poznamenal Trump.


Donald Trump a Vladimir Putin na summitu v Helsinkách (16. 7. 2018) Donald Trump a Vladimir Putin na summitu v Helsinkách (16. 7. 2018)
13:19
16. 7. 2018

Putin a Trump své setkání zahájili podáním ruky, stisk trval asi 3 vteřiny. Oba muži se tvářili napjatě, ani jeden se neusmál. Určitá tenze byla cítit i během úvodního slova obou prezidentů.

Trump i Putin se během podání ruky tvářili velmi napjatě (16.07.2018, Helsinky).
13:10
16. 7. 2018
!

Oba světoví lídři jsou už na místě. Přes zpoždění svého letadla na místo konání dorazil první Vladimir Putin. Donald Trump svůj odjezd z hotelu odkládal do poslední chvíle. Vyrazil, až když Putin vjížděl k Prezidentskému paláci. Teď muže čeká ceremoniální zahájení a fotografování, následovat bude schůzka mezi čtyřma očima, pracovní oběd a společná tisková konference.

Rusko-americký summit mezi Trumpem a Putinem byl zahájen. Rusko-americký summit mezi Trumpem a Putinem byl zahájen.
13:01
16. 7. 2018
!

Americký prezident Donald Trump dorazil na místo, summit může začít.

Americký prezident Donald Trump dorazil do Prezidentského paláce v Helsinkách, očekávaný rusko-americký summit může začít.
12:48
16. 7. 2018
!

Americká delegace je na cestě k Prezidentskému paláci. Trump z hotelu vyrazil až ve 12:37, tedy ve chvíli, kdy byl Putin již u paláce.

12:44
16. 7. 2018

Trumpova limuzína se zatím na cestě k paláci neobjevila, vypadá to, že teď bude čekat Putin.

Ruský prezident dorazil na rusko-americký summit (16. 07. 2018, Helsinky). Ruský prezident dorazil na rusko-americký summit (16. 07. 2018, Helsinky).
12:40
16. 7. 2018
!

Putin právě projel branou Prezidentského paláce v Helsinkách.

12:33
16. 7. 2018

Ruské ministerstvo zahraničí na svém Twitteru potvrdilo, že vztahy mezi USA a Ruskem jsou na velmi špatné úrovni. Implikovali také to, že souhlasí s prezidentem, že za to může „americké bláznovství a hlouposti“ i současné vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb v roce 2016.

12:21
16. 7. 2018

Deník Guardian informoval, že Putin urychleně vystoupil z letadla a vydal se na cestu k paláci. Trump měl svůj hotel Hilton Helsinki Kalastajatorppa opustit v 11:40, nicméně i on s odjezdem na místo setkání otálí a ještě nevyrazil.

12:16
16. 7. 2018

Před Prezidentským palácem, kde se summit mezi Trumpem a Putinem uskuteční, čeká přes 1500 novinářů. Původně mělo jednání začít v poledne českého času, ruský prezident ale až krátce po 12. hodině přistál v Helsinkách, cesta z letiště mu zabere zhruba 30 minut.

Ruský prezident Vladimir Putin
12:05
16. 7. 2018
!

Putin dorazil do Helsinek, má téměř hodinové zpoždění. Stejně jako Trump, také ruský prezident rád na sebe nechává ostatní čekat. Německou kancléřku Angelu Merkelovou jednou nechal čekat přes čtyři hodiny.

11:58
16. 7. 2018

Putinovo zpoždění považují diplomaté za politickou strategii. „Putin se tomu mohl vyhnout, jeho zpoždění je očividně záměrné,“ sdělil stanici CNN bývalý vyslanec USA při OSN Thomas Pickering. S předstihem do Helsinek dorazila část týmu ruského prezidenta a jeho ochranka. Na letišti bude na Putina čekat jeho zbrusu nová limuzína, prvně ji použil během své letošní inaugurace.

11:42
16. 7. 2018

Finští novináři z deníku Helsingin Sanoma si pro Trumpa a Putina, kteří jsou proslulí svými útoky na tisk, připravili speciální uvítání. „Pane prezidente, vítejte v zemi svobodného tisku!“ stojí na billboardu visícím na jejich budově.

„Pane prezidente, vítejte v zemi svobodného tisku!“ vítají novináři Putina a Trumpa v Helsinkách.
11:30
16. 7. 2018
!

Trump si na Putina bude muset počkat. Letadlo ruského prezidenta přistane se 45minutovým zpožděním.

11:26
16. 7. 2018

Předseda Evropské rady Donald Tusk naznačil, že Trump šíří „falešné zprávy“, když prohlašuje, že Evropská unie je nepřítelem USA.

11:18
16. 7. 2018

Americký prezident věří, že jednání s Putinem proběhne dobře. Během rozhovoru v televizním programu Good Morning Britain přiznal, že Putin je „pravděpodobně nemilosrdný člověk“, ale že to nemůže říct s jistotou. „Neznám ho, párkrát jsme se setkali. Myslím, že spolu budeme vycházet,“ dodal Trump.

Prezidenti Trump a Putin si báječně rozumí
11:14
16. 7. 2018

Summit mezi Trumpem a Putinem bude probíhat v angličtině za přítomnosti tlumočníků. Ruský prezident ale podle mluvčího Dmitrije Peskova jazyk dobře ovládá. „Prezident ovládá angličtinu a perfektně rozumí, často dokonce sám opravuje překladatele. Nicméně při vyjednávání pro své odpovědi využívá ruštinu, aby se přesně vyjádřil,“ uvedl.

Ruský prezident Vladimir Putin v Kremlu
11:05
16. 7. 2018

Šéfka diplomacie EU Federica Mogheriniová prohlásila, že Evropská unie jednoznačně počítá Spojené státy za svého přítele, čímž odporovala Trumpovi, který nedávno označil EU za nepřítele své země.

Evropská unie jednoznačně počítá Spojené státy za svého přítele, řekla před jednáním ministrů zahraničí EU šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová Prezident Donald Trump.
11:01
16. 7. 2018

Jedním z klíčových témat summitu budou podle ruských novin otázky strategické stability a odstoupení USA od smlouvy ABM o omezeních systémů antibalistických raket použitých proti raketovým nukleárním zbraním. Dalším bodem jednání by měla být jaderná dohoda s Íránem a sankce, kterými USA hrozí firmám obchodujícím s Íránem. Západní média vyzdvihují spíše téma ruského vměšování do prezidentských voleb a konflikt v Sýrii.

10:36
16. 7. 2018

„NATO nikdy nebylo tak jednotné... NATO pravděpodobně nikdy nebylo tak silné jako dnes,“ prohlásil podle agentury AFP Trump. Současně ale také zopakoval svůj názor, že členové aliance nepřispívají na obranu dostatečně. Melania Trumpová snídala s finskou první dámou, básnířkou Jenni Haukiovou.

Americký prezident Donald Trump se v Helsinkách zúčastnil pracovní snídaně s finským prezidentem Sauli Niinisto
10:30
16. 7. 2018

Donald Trump posnídal s finským prezidentem Saulim Niinistöm. Trump znovu mluvil o situaci kolem NATO.

Finský prezident Sauli Niinisto a americký prezident Donald Trump na summitu v Helsinkách Americký prezident Donald Trump se v Helsinkách zúčastnil pracovní snídaně s finským prezidentem Sauli Niinisto Evropská unie jednoznačně počítá Spojené státy za svého přítele, řekla před jednáním ministrů zahraničí EU šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová. Také zástupci několika členských států evropského bloku dali při příchodu před dnešní schůzkou amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem najevo, že vztahy mezi USA a Evropou pokládají za partnerské
10:28
16. 7. 2018

K summitu se vyjádřila i neúspěšná prezidentská kandidátka a oponentka Trumpa Hillary Clintonová. „Mám otázku pro prezidenta Trumpa před jeho setkáním s Putinem. Za jaký tým budete hrát?“ napsala Clintnová na Twitteru.

10:19
16. 7. 2018

Jeden z největších kritiků Putina, politik a šachový velmistr Garri Kasparov na svém Twitteru uvedl, že Trump se podvolil Rusku už jen tím, že souhlasil se summitem.

Prezidenti Trump a Putin si báječně rozumí
10:00
16. 7. 2018

Americký prezident Donald Trump se před summitem se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem na Twitteru vyjádřil ke vztahu mezi USA a Ruskem a označil ho za nejhorší v historii. Na vině je podle něho hlavně současné vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb v roce 2016. 

Americký prezident Donald Trump se v Helsinkách zúčastnil pracovní snídaně s finským prezidentem Sauli Niinisto
9:57
16. 7. 2018

Setkání Donalda Trumpa s Vladimirem Putinem provázejí ve Finsku protesty, ale na jejich počest místní pivovar představil také speciální ležák.

Trump se s Putinem sejde v Helsinkách. K příležitosti vznikla speciální edice piva K příležitosti schůzka Trumpa s Putinem vznikla i speciální edice kávy
9:52
16. 7. 2018

Americký prezident ještě před setkáním v Helsinkách prohlásil Rusko za jednoho z nepřátel Spojených států. Mezi nimi jmenoval také Evropskou unii a Čínu. Donald Trump zdůraznil, že má na mysli především obchodní vztahy. Mimochodem, před případnou obchodní válkou a jejími důsledky důrazně varuje český ekonom Pavel Kysilka.

Video  
Video se připravuje ...
9:45
16. 7. 2018

Putin má za sebou nedělní finále fotbalového šampionátu v Moskvě, ve kterém Francie porazila Chortvaty 4:2. Ruský prezident byl pak tím, kdo na stadionu gratuloval vítězům i vzdával čest poraženým - společně s prezidentem Francie a chorvatskou prezidentkou. Byl to právě Putin, nad kterým se první roztáhl deštník, když se na závěrečném ceremoniálu spustil lijavec. Další státníci včetně dámy museli na ochranu před deštěm dlouho čekat.

Ruský prezident Vladimir Putin na slavnostním ceremoniálu při zakončení fotbalového MS v Rusku Ruský prezident Vladimir Putin na slavnostním ceremoniálu při zakončení fotbalového MS v Rusku
9:35
16. 7. 2018

Trump přiletěl do Finska po návštěvě Británie, kde se setkal s tamní premiérkou Theresou Mayovou i královnou Alžbětou II. a zahrál si také golf ve Skotsku na jednom ze svých hřišť. Právě setkání s britskou panovnicí provázely největší kontroverze, když americký prezident nechal 92letou dámou čekat ve vedru a pak jí na slavnostní přehlídce zastoupil cestu. Navíc se jí se ženou Melanií ani nepoklonili.

Video  
Video se připravuje ...
Americký prezident Donald Trump a jeho žena Melania dorazili do Helsinek (15. 7. 2018) Americký prezident Donald Trump a jeho žena Melania dorazili do Helsinek (15. 7. 2018)
9:30
16. 7. 2018

Amerického a ruského prezidenta čeká v poledne první oficiální schůzka. Donald Trump a Vladimir Putin se sice setkali už před rokem v německém Hamburku na okraj summitu G20, tentokrát by na sebe měli mít ale víc času. Blesk Zprávy budou průběh jejich setkání v Helsinkách, které startuje v poledne, sledovat online.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 16. července 2018 23:53 )

Nebyl na tom míči napatlanej Novičok?

tosto ( 16. července 2018 19:13 )

Blonďák nikdy nezklame.

FrantaSvacina ( 16. července 2018 18:18 )

Oni budou oba opichani, Donald dokonce s parukou...ale snazej se kluci darebacky

FrantaSvacina ( 16. července 2018 17:46 )

Donald ma 190 cm a Vladimir 170, takze 20 centaku.

FrantaSvacina ( 16. července 2018 17:39 )

O ty Putin nestoji, to byl stejne jen odpad, mnozi by se radi vratili, jenze uz nemaj rusky pas. Hahaaaaaaa

Zobrazit celou diskusi