Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Talentovaná hudebnice sjela autem z útesu. Týden přežila díky hadici chladiče

Autor: nkov - 
15. července 2018
12:15

Nadějná mladá hudebnice strávila celý týden opuštěná se svým havarovaným autem na úpatí 60metrového útesu v oblasti Big Sur v Kalifornii. Zřítila se, když se snažila vyhnout zvířeti na silnici. O samotě přežila i díky tomu, že pomocí hadice k chladiči čerpala vodu z nedaleké říčky. Po týdnu pátrání jí na pomoc přijeli záchranáři, které přivolali kolemjdoucí turisté.

Angela Hernandezová se z Portlandu v Oregonu vydala navštívit svou sestru v Kalifornii. Po cestě jí ale do vozovky vběhlo zvíře. Tomu se snažila vyhnout, přitom však sjela z vrcholku 60metrového útesu. Vozidlo skončilo napůl potopené ve vodě, Angela však utrpěla pouze zranění ramene, píše Daily Mail.

Po týdnu si jí všimli kolemjdoucí turisté, kteří zavolali záchranáře. Ti pomocí vrtulníku dostali dívku do bezpečí a odvezli ji do nemocnice. Podle KGO-TV přežila sama sedm dní díky vodě z říčky, kterou nasávala přes hadici chlazení auta.

V době, kdy se pohřešovala, vyhlásila její rodina pátrání, za informace navíc vypsala odměnu 10 tisíc dolarů (asi 210 tisíc korun). Turisté, kteří Hernandezovou našli, ve výpovědi řekli, že dívku našli ve stabilizovaném stavu, ošetřena byla jen kvůli zranění ramene a otřesu mozku.

Angelina sestra Isabela vyjádřila vděk ve svém facebookovém příspěvku. „Má sestra je naživu, mluví a stále se snaží vše pochopit. Bude pro ni těžké se zotavit,“ píše. „Za všechno vám děkuji… za její záchranu, za to, že jste ji vytáhli. Říká, že potkala spoustu skvělých lidí,“ dodala.

 

aristo ( 16. července 2018 19:58 )

Angela Fernandez muze zaplnit uvolnene misto po Tina Turner, ktera ve Svycarsku na americke embassy odevzdala svuj americky passport, cimz se dobrovolne vzdala americkeho obcanstvi. Urcite vsak nebude volcano, jak o Tine prohlasila the goddess of pop Cher.

sores ( 15. července 2018 17:36 )

No je to ale krasice,že

krtek. ( 15. července 2018 17:01 )

V článku postrádám informaci proč nedolezla někam pro pomoc ?

olda1000@... ( 15. července 2018 15:43 )

Nadějná zpěvačka?Určitě má jako "host" jednu píseň a hned je slavná talentovaná.

agfor ( 15. července 2018 15:38 )

To v u nás by nepřežila, protože by měla v chladiči fridex. V Kalifornii ho nepotřebuje.

Zobrazit celou diskusi