Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrávorajícímu Junckerovi pomáhali v Bruselu do schodů Zemanovi „ostří hoši“

Autor: Tomáš Belica, Vera Renovica - 
13. července 2018
13:34

Podpírat a chránit. Takový už je úděl ochránců Miloše Zemana (73) od doby, co problémy s cukrovkou prezidentovi komplikují chůzi. S čím ale bodyguardi zřejmě nepočítali je, že vedle Zemana budou muset „ohlídat“  i Jeana Clauda Junckera (63), pověstného žíznivého euroúředníka. 

Jak pán Hradu, tak šéf Evropské komise mají rádi alkohol. Zeman i Juncker ale svou chůzi šejdrem obhajují zdravotními problémy – druhý zmíněný zraněním z dávné autonehody. „Myslíte, že bych byl stále v úřadě, kdybych snídal koňak? Jsem z toho smutný a dokonce i má žena si myslí, zda jí nelžu, že doma nepiju,“ odmítl Juncker nařčení, že u něj už jde o alkoholismus, v jednom interview.

Pusinka za pomoc

Jenže nejistá chůze, kterou zaznamenaly kamery na summitu NATO v Bruselu, opět vyvolala spekulace. Juncker se marně snažil vystoupat po schůdcích na pódium, kde se šéfové zemí aliance měli fotit. Hned na tom prvním nebezpečně zavrávoral. Jelikož před ním tuto překážkovou dráhu zdolal právě Zeman, mohli jeho bodyguardi zachytit šéfa Komise a do schodů jej vytáhnout.

„Je přirozenou slušností v takové situaci pomoci,“ komentoval pro Blesk výpomoc Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Vděčný Juncker pak Zemanovi vlepil bodrý polibek na tvář. Právě takový, jaké má Juncker tendence státníkům rozdávat, když je v podezření...

Jeden nohy, druhý záda

Jak se do této »situace« dostal, to už Ovčáček nesdělil „Bylo zřejmé, že Juncker byl solidně posilněn,“ povrdil ale pro britský The Sun jeden z diplomatických zdrojů. Žádné iluze o Junckerovi si nedělá ani český premiér. „To je alkoholik, který už tam dávno nemá být. Podle mě zásadním způsobem kazí pověst Evropské unie,“ řekl o něm před časem Andrej Babiš (63, ANO). I tentokrát se šéf EK obhajoval zdravotními problémy, trápil ho prý ischias, neboli „houser“ .

 

Video  Šéf Komise Juncker nebyl na sumitu NATO ve formě, museli ho podpírat  - Reuters
Video se připravuje ...

 

 

 

sores ( 14. července 2018 11:28 )

Ano byl ožratý jak zákon káže!!! Je to hnus když se lidi nedokáží ovládnout a pijí ten hnus smradlavej až do ožrání tak, že nemají nad sebou kontrolu,jsou to dobytkové! !

Mika1 ( 14. července 2018 10:49 )

Jak víte, co znamená slovo "slušnost", když se tím neřídíte. Asi máte velký psychický problém, zkuste lékaře, než se to ještě zhorší

zyxel ( 14. července 2018 00:11 )

Juncker byl očividně nalitej,a vy se navážíte do pana Zemana,který má očividně problém s nohama,přála bych v ám všem,aby vám to myslelo jako jemu!Jste neskutečně neomalení kdo se mu posmíváte,nikdo neví co ho potká....

penecas ( 13. července 2018 23:59 )

to, že pan prezident Zeman že, je jeho problém. jeho opilost u korunovačních klenot je více než vypovídjící. myslí si, že je nadčlověk. ale takových tu už bylo....

avina ( 13. července 2018 22:29 )

To nepředčilo fotku zamilovaného Havla s Clintonem. Poskakoval před ním, jako šašek- nevnímal Dášu.... Byla to náhrada za milence Vondru.

Zobrazit celou diskusi