Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident musel na operaci, odstranili mu druhý nádor. Morales se cítí fit

Autor: ČTK, nkov - 
5. července 2018
09:40

Bolivijský prezident Evo Morales (58) podstoupil operaci údajně „malého tumoru“, na který se přišlo při běžné zdravotní prohlídce. Morales to ve středu uvedl na Twitteru. Ujistil, že se mu vede „velmi dobře, na 100 procent“.

Levicový vůdce je u moci od roku 2006 a už naznačil kontroverzní záměr ucházet se příští rok o čtvrtý mandát. Na Twitter umístil fotografii, na níž je v péči lékařů na nemocničním lůžku. „Jsem velmi vděčný za vaši solidaritu, vaše modlitby a vaše požehnání,“ napsal Morales.

„Při běžné prohlídce lékaři našli malý tumor, jenž byl úspěšně odstraněn při naléhavé, ale málo riskantní operaci,“ sdělil bolivijský prezident. Jeho kancelář uvedla, že je léčen na soukromé klinice ve městě La Paz.

Bolivijská agentura ABI neuvedla podrobnosti o tom, kde se nádor našel a jak probíhala operace. Prezident však podle ní „pravidelně provozuje sport a ve svém úřadě normálně pracuje od pěti ráno do půlnoci“.

Bývalý pěstitel koky a první bolivijský prezident indiánského původu už dříve podstoupil na Kubě operaci, při níž mu byl odstraněn nezhoubný nádor z krku. V Bolívii byl na operaci s poraněním kolene, které si přivodil při fotbale.

Zobrazit celou diskusi