Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozor na zrcadla a sklo: Paprsek slunce se odrazil od skleněného stolku a způsobil požár domu!

Autor: rc - 
8. července 2018
22:19

Požár v pondělí vypukl v dvoupatrovém domě v anglickém městě Stoke-on –Trent. Přivolaným hasičům se požár podařilo rychle uhasit a obyvatelům domu se naštěstí nic nestalo. Všechny ovšem překvapilo zjištění příčiny požáru. Oheň způsobil skleněný stolek, v němž se odrazil sluneční paprsek!

 Stačil odraz slunečního světla a dům lehl popelem! Hasiči byli v pondělí přivoláni k požáru domu ve městě Stoke-on-Trent. Majitelé domu v době vypuknutí požáru, byli v druhém poschodí domu, ale naštěstí se jim podařilo před plameny včas uprchnout. Přivolaní hasiči měli brzy požár pod kontrolou. Všechny však překvapilo, co požár zapříčinilo.

„Bylo to způsobeno slunečným paprskem, který se odrazil od skleněného stolu v zadní části zahrady. Obyvatelé byli v horním patře, ale podařilo se jim v pořádku dostat ven,“ uvedl mluvčí hasičů pro DailyMail. „Prosím buďte opatrní během této teplé vlny a dbejte na to, abyste se drželi předměty, jako jsou zrcadla nebo skleněné věci, mimo dosah slunečních paprsků,“ varoval mluvčí.

VIDEO: Na Mělnicku hoří pole

Zobrazit celou diskusi