Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Celý fotbalový tým se ukryl před lijákem do jeskyně. Od té doby o něm není zpráv

Autor: Mii - 
25. června 2018
12:14

Po 12 členech dorostenského fotbalového týmu pátrají záchranáři na severu Thajska. Skupina mladíků a jejich trenér se před hustým deštěm ukryla v jeskyni Tham Luang Nang Non v provincii Chiang Rai a už z ní nenašla cestu zpět. V jeskyni se nacházejí pravděpodobně od soboty, informuje agentura AP.

Jeskyně je podle místního deníku Bangkok Post vyhlášenou turistickou atrakcí, která je několik kilometrů dlouhá. Aby do ní člověk vkročil, musí přejít potok. Během thajské dešťové sezóny, která se koná od června do října, se může zatopit až do výšky pěti metrů.

Po fotbalovém týmu složeném z mladíků ve věku mezi 11 a 16 lety a jejich 25letém trenérovi nyní pátrá policie včetně potápěčů thajského námořnictva. Před jeskyní zatím našli jen batohy a kola, která pravděpodobně patří fotbalovému týmu, samotné mladíky ne. „Cesta do komory, kde asi jsou, je extrémně malá, zatopená a plná písku a bahna,“ popisoval agentuře AP policejní důstojník Komsan Saardluan.

Podle televize ThaiPBS pocházejí členové týmu každý z jiného města a školy. Než vyrazili do parku, kde se jeskyně nachází, trénovali. Kvůli jejich zmizení kontaktovala policii v neděli večer matka jednoho z kluků.

Zobrazit celou diskusi