Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Děsivé záběry: Turisty na eskalátoru za živa pohřbil padající strop

Autor: AKu - 
18. června 2018
09:26

Nejméně devět turistů utrpělo zranění poté, co se na ně v turistickém centru v centrální části Číny zřítil strop. Dramatické video z události zveřejnily na svém Twitteru ABC News.

Neštěstí se odehrálo v půl šesté večer místního času v turistickém centru na hoře Chua-čan, která se nachází přibližně uprostřed země v provincii Šen-si. Padající strop zasáhl přímo řady turistů jedoucích po eskalátoru.

Zatímco někteří šťastlivci, kteří právě opouštěli pohyblivé schodiště, stihli ještě na poslední chvíli troskám uskočit, přibližně deset lidí si sotva stihlo zakrýt tváře, než je zavalila hromada trosek.

Na místo okamžitě dorazili pracovníci centra a začali vyprošťovat zavalené nešťastníky. Jako zázrakem nikdo neutrpěl vážná zranění, několik lidí však přesto bylo odvezeno na ošetření do nedaleké nemocnice.

Hora Chua-čan, která je jednou z pěti posvátných hor taoismu, patří k vyhledávaným turistickým lokalitám. Řada zdejších taoistických chrámů patří k významným centrům čínských bojových umění. Návštěvníky lákají také dechberoucí výhledy a jejích pět vrcholů. U jižního z nich se nachází takzvaný Sráz tisíce stop, kolem kterého vede údajně nejnebezpečnější stezka na světě, skládající se z dřevěných prken upevněných na kolmé stěně.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi