Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dvojice střílela na festivalu v New Jersey, zranili 20 lidí. Jeden z útočníků je mrtvý

Autor: jer, ČTK - 
17. června 2018
18:06

Jedna osoba zemřela a dvacet dalších bylo zraněno při střelbě na kulturním festivalu v Trentonu ve státě New Jersey na východě USA. Oznámila to místní policie. Incident se stal v noci na neděli místního času na akci, které byly přítomny tisíce lidí.

Podle okresního prokurátora Angela Onofriho v davu zahájili palbu dva muži, jeden z útočníků ve věku 33 let byl zastřelen, druhý zatčen. Šestnáct lidí utrpělo střelná poranění, příčinu zranění ostatních čtyř prokurátor neuvedl. Na místě střelby vypukla panika, lidé se v hrůze snažili uniknout a někteří mohli být pošlapáni.

 

Jedním ze zraněných byl i 13letý chlapec. K útoku došlo přibližně ve 03:00 místního času. V té době bylo v místě konání festivalu asi 1000 lidí.

Angelo Nicolo se akce účastnil spolu s bratrem. Novinářům řekl, že bylo slyšet hlasité rány, po kterých lidé začali utíkat. „Viděl jsem dva policisty, jak odnáší muže s prostřelenou nohou. Obvázali mu ji a odnesli ho pryč,“ řekl Nicolo.

Důstojník trentonské policie Darren Tappley novinářům řekl, že řada lidí byla převezena do nemocnice, čtyři z nich jsou v kritickém stavu. „Bylo to tam velmi chaotické,“ popsal situaci v Trentonu, městě s asi 80 000 obyvateli ležícím severovýchodně od Filadelfie.

Podle vyšetřovatele Angela Onofriho policie na místě zajistila několik zbraní. „Určitě to tu mohlo dopadnout podstatně hůř, vzhledem k počtu vystřílených nábojů a prostoru, na němž se to vše odehrálo,“ řekl Onofri. Podle něj šlo podle všeho o lokální spor, který nijak nesouvisel s terorismem.

Server listu Trentonian informoval, že akce nazvané Art All Night, která trvá 24 hodin, se účastní každoročně až 30 000 lidí. Letos organizátoři uspořádali její dvanáctý ročník.

cocumysvole ( 18. června 2018 00:20 )

Taková je Amerika.

Zobrazit celou diskusi