Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jídlo na summitu Kima a Trumpa – krevety, plněná okurka a zmrzlina Haagen-Dazs

Autor: base - 
12. června 2018
10:39

Bílý dům zveřejnil jídelní menu pro korejského diktátora a amerického prezidenta. Menu obsahovalo krevetový koktejl, plněnou okurku a hovězí žebra. Vše zakončili zmrzlinou Haagen-Dazs. Zprávu přináší web Daily Mail.

Summitové menu bylo šestichodové a obsahovalo 3 dezerty. Jedním z nich byla vanilková zmrzlina Haagen-Dazs. Žádný z vůdců si prý svoji váhu nehlídal a velmi si pochutnali.

Předkrm obsahoval krevetový koktejl servírovaný s avokádovým salátem. Také zde bylo zelené mango kerabu, malajská rýže s medovo-limetkovým dresingem a čerstvou chobotnicí jako pocta městskému státu, který byl hostitelem akce. Poté následovala korejská specialita, plněná okurka.

Jako hlavní chod bylo delegátům naservírováno konfitované hovězí žebro spolu s bramborami dauphinois a vařenou brokolicí. Červené víno bylo k dispozici vedle.

Dalším jídlem bylo sladkokyselé křupavé vepřové s Yangzhou pečenou rýží nakombinovanou s domácí XO chilli omáčkou.

Některá jídla měla korejské názvy, například „Daegu jorim“ byla sójová treska s ředkvičkami a asijskou zeleninou.

Nakonec je čekaly 3 dezerty. Tartaletka s hořkou čokoládou, vanilková zmrzlina Haagen-Dazs s třešňovým přelivem a francouzské pečivo.

Kimovy stravovací návyky byly hlavním podnětem spekulací na západě. Podle zpráv Kim miloval sýr ementál jako student ve Švýcarsku, měl rád drahé likéry a upřednostňoval koňak Hennessy. Potrpí si na luxus i u jídla, v oblibě má Kobe hovězí a sushi.

Magazín Time zveřejnil zprávu, že Trump dostal 2 kopečky zmrzliny, zatímco hosté dostali jeden kopeček.

Trump poté řekl fotografům, aby udělali fotku tak, že všichni budou vypadat krásně a hubeně.

Přečtěte si o tom, jakými vozy oba vůdci přijeli.

Zobrazit celou diskusi