Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabili židovskou dívku (†14) v Německu migranti? Jeden zmizel i s rodinou

Autor: tl - 
7. června 2018
18:12

Německým policistům ve Wiesbadenu se ve čtvrtek potvrdilo, co předpokládali: Analýza DNA ukázala, že zohavené tělo nalezené den před tím patří Susanně Feldmannové, 14leté dívce pohřešované od 22. května. Ze znásilnění a vraždy jsou podezřelí dva migranti, jeden z Turecka, druhý z Iráku.  Případ Německem otřásá i proto, že dívka byla židovského původu. 

Dosud byl zatčen jeden podezřelý turecký migrant (35), který se hlásí ke kurdské národnosti. Muž podle policie dorazil do Německa loni na jaře. Hlavní podezřelý, Iráčan Ali B. (20), je zatím na útěku.

Ali B. přišel do Německa během velké migrační vlny v říjnu roku 2015 po klasické „balkánské trase“, tedy přes Turecko a Řecko. V březnu 2016 přišel do Wiesbadenu, uvedl policejní prezident Stefan Mülle.

Mladík žil spolu se svou rodinou (otec, matka a šest dětí) v ubytovně pro žadatele o azyl ve Wiesbadenu-Erbenheimu. Tu ovšem minulý týden ve čtvrtek všichni opustili.

Policie na čtvrteční tiskové konferenci mimo jiné informovala, že Susanna  byla židovka. Potvrdila jí to Ústřední rada židů v Německu. Podle vyšetřovatelů byla znásilněna a poté nejspíše uškrcena. Její příbuzní vypověděli, že často docházela do uprchlického tábora ve Wiesbadenu, takže není vyloučeno, že se tam se svým vrahem či vrahy seznámila. 

Iráčan Ali B. byl už dříve vyšetřován policií jen kvůli rvačkám, loupežím a útokům na ženy. Navíc byl už předtím obviněn ze znásilnění 11leté dívky. Podle posledních informací odcestoval po vraždě s celou rodinou do Düsseldorfu a odtamtud měl přes Istanbul odletět do iráckého Irbílu. Pomoci mu přitom měly falešné dokumenty, uvedl Müller. Skupina měla i jakési propustky, které jí údajně vydal irácký velvyslanec. Ty byly přitom vydány na jiná jména, než na jaká byli migranti zaregistrováni na své ubytovně.