Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéfovi německé AfD ukradli oblečení, když se koupal v jezeře. Domů musel v plavkách

Autor: Zuzana Zelenková - 
6. června 2018
06:40

Spolupředseda nejsilnější opoziční strany Alternativy pro Německo (AfD) Alexander Gauland, který v sobotu vyvolal poprask označením Adolfa Hitlera a dvanáctileté éry nacismu za pouhou skvrnku na jinak velkolepé tisícileté historii Německa, se stal v médiích opět středem pozornosti. Důvodem tentokrát není kontroverzní komentář, ale fakt, že mu během koupání v jezeře v Postupimi ukradl zloděj svršky. Politika, kterému zůstaly jen koupací kraťasy, doprovodila domů policie.

Incident se odehrál před týdnem, kdy teploty nejen v Postupimi nedaleko německé metropole překonaly hranici 30 stupňů Celsia. Gauland, který v Postupimi žije, se rozhodl svlažit v místním jezeře. Zatímco se opoziční předák osvěžoval, ukradl mu zatím neznámý zloděj veškeré oblečení.

„Náckové žádné vodní potěšení nepotřebují,“ vykřikoval podle svědků poberta, než zmizel. Když Gauland připlaval ke břehu, čekala tam na něj již policie, kterou zavolali ostatní lidé.

Vyloučeno není politické pozadí

Gauland událost listu Märkische Allgemeine potvrdil. „Když jsem byl ve vodě, někdo mi ukradl věci,“ vypověděl s tím, že nejhorší pro něj byla ztráta klíčů.

Gaulandova cesta domů v plaveckém úboru s policejní hlídkou vyvolala rozruch. „Byli jsme nedaleko a policejní zásah sledovali. Krátce nato kolem nás za policejního doprovodu prošel Gauland v plavkách. Byl to výjimečný den,“ citoval svědkyni list Märkische Allgemeine, který poznamenal, že 77letý politik kráčel se svěšenou hlavou.

Policie uvedla, že incident vyšetřuje jako krádež. Vyloučeno není ale politické pozadí, takže si případ převzalo příslušné oddělení. Gauland také informoval parlamentní bezpečnostní službu. O žádné služební klíče však podle Bildu nepřišel.

agfor ( 6. června 2018 12:43 )

Když máš fáro, ať staré nebo nové, plať - a čím víc, tím líp a když mají konečně zaplatit pár drobných, tak se a tebe vys... Zloději z pojišťoven Mají na okrádání lidí paragraf. Stejně jako darmožrouti z televize a rozhlasu.

Zobrazit celou diskusi