Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři lidé v Nairobi zemřeli po pádu budovy. Domy se tu často šidí kvůli nedostatku bydlení

Autor: ČTK - 
3. června 2018
21:18

Nejméně tři lidé přišli o život při zřícení budovy v keňském hlavním městě. Pětipodlažní budova se nacházela v oblasti, kde žijí lidé s nízkými příjmy. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na informace od místních úředníků a záchranářů.

Pády budov v Nairobi se staly častým jevem. Ve městě žijí čtyři miliony lidí v chudinských čtvrtích nebo slumech. Po bydlení je zde vysoká poptávka a bezohlední developeři často obcházejí stavební předpisy. Podle úřadů je ve městě 30 tisíc až 40 tisíc rizikových budov postavených bez povolení.

Zatím není jasné, co bylo důvodem zřícení budovy. Záchranáři zatím vytáhli z trosek dvě mrtvá těla a jedna osoba, která byla původně zraněná, zemřela v nemocnici.

V roce 2015 se v Keni zřítilo osm budov a při neštěstích zahynulo 15 osob. Prezident Uhuru Kenyatta poté nařídil audit všech budov v zemi, který měl zjistit, zda splňují nařízené standardy. Úřady zjistily, že 58 procent budov v Nairobi není způsobilých pro bydlení.

V roce 2016 při kolapsu budovy v chudinské čtvrti v Nairobi zemřelo 37 lidí a 70 bylo zraněno. Záchranné práce trvaly několik dní. Loni po zřícení sedmipodlažní budovy v Nairobi zahynuly dvě osoby.

cocumysvole ( 3. června 2018 21:59 )

Vy hlavy dubový proč píšete o Nairobi? To samý můžete napsat o celé Č.R. A bude to aktuální. To se bojíte napsat pravdu aby vám někdo nešláp na kuří oko? Tak je lepší to zabalit do problému jiného státu že?

Zobrazit celou diskusi