Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Opice!“ nadávala Roseanne Obamově poradkyni. V televizi skončila

Autor: zzu - 
29. května 2018
21:27

Televizní síť ABC zrušila komediální show Roseanne Barrové, s informací přišel web televize BBC. Moderátorka známá i z českých televizních obrazovek totiž na Twitteru ucedila rasistickou poznámku na adresu bývalé poradkyně exprezidenta Baracka Obamy Velerie Jarrettové. Přirovnala ji k opici. Roseanne se proslavila rolí ve stejnojmenném seriálu, Twitteru se teď na nějaký čas vzdala.

„Její tweet je odporný, odporný a nekonzistentní s našimi hodnotami, a tak jsme se rozhodli zrušit její show,“ okomentovala událost televizní síť ABC. Situace se vyhrotila poté, kdy moderátorka označila afroamerickou asistentku bývalého amerického prezidenta Obamy za dítě takzvaného Muslimského bratrstva a filmu Planeta opic.

Barrová později svoji zprávu označila za vtip a omluvila se. „Omlouvám se Valerii Jarrettové a všem Američanům, je mi opravdu líto, že jsem udělala špatný vliv na adresu její politiky a vzhledu,“ uvedla s tím, že opouští Twitter. Podle BBC ale už neuvedla, jestli se sociální sítí končí natrvalo, nebo jen dočasně.

Hanlivý text napsala kvůli tomu, že jiný uživatel sociální sítě obvinil Jerrettovou ze špionáže během Obamovy vlády. Moderátorka teď kromě zrušení show musí ustát také vlnu kritiky, která se na ni snesla. V minulosti se proslavila rolí v seriálu Rosseanne, která jí v roce 1992 přinesla nominaci na cenu Zlatý glóbus.