Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Moderátor a manžel premiérky míří na mateřskou. Rady dostal od Williama i Obamy

Autor: Darina Jíchová - 
29. května 2018
09:26

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová (37) a její partner, televizní moderátor Clarke Gayford (41), očekávají narození prvního potomka. Ardernová s dítětem zůstane doma po dobu šestinedělí a pak se vrátí do úřadu. Na „mateřské“ tak s jejich potomkem bude Gayford, kterému novozélandské noviny přezdívají „první chlapík“ země. O tom, jaký je jeho život po boku mocné ženy, se podělil s deníkem Guardian.

„Náš den většinou začíná kolem páté ráno. Jacinda vstává a já se rozespale zeptám, co by si dala k večeři,“ Gayford v televizi uvádí pořad o rybaření, podle vlastních slov je také vášnivý kuchař-amatér. „Pro Jacindu není těžké vařit, má ráda jednoduchá jídla, třeba karbanátky,“ řekl novinářům. „Pro miminko máme všechno připravené, do porodu nezbývá ani měsíc.“

Pomluvy a obvinění

Nedávno se na internetu objevily zprávy o tom, že Gayford má za sebou kriminální minulost a že jen využívá úspěchu Ardernové. Proti pomluvám vystoupila novozélandská policie a uvedla, že jeho jméno není spojeno s žádným vyšetřováním, nikdy na něj ani nebylo podáno trestní oznámení.

„Kdybych o tom začal mluvit a vydal nějaké prohlášení, jen bych přilíval olej do ohně,“ vyjádřil se k situaci. „Politika je špinavá záležitost. Není to poprvé ani naposledy, kdy se opozice pokouší očernit partnera nebo partnerku člověka, který stojí v čele vlády,“ komentovala to Ardernová.

 

Rady od povolaných

Gayford veškerou pozornost zaměřil na očekávané dítě. „Dětský pokoj je připraven, máme nové topení – Jacinda nesnáší zimu. Jsem nervozní a vděčný za každou radu,“ Gayford si nechal poradit také od bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy, otce dvou dcer. „Hlavní je nepanikařit, dělat chyby je v pořádku,“ řekl nastávajícímu otci.

Během návštěvy Velké Británie mu tipy dával také princ William, soukromou schůzku s Ardernovou si vyžádal také princ Charles, který si chtěl s Gayfordem popovídat o rybaření.

„Přijde mi to nereálné, něco jiného je to doma. Tam už jsem si na někdy nechtěnou pozornost zvykl, shonu kolem Jacindy a vlády mohu snadno uniknout. Rybaření a návštěvy přátel budu muset ale na čas odložit,“ prohlásil. „Všichni mi říkají, že se teď pár let pořádně nevyspím, tak doufám, že zúročím roky, které jsem strávil jako DJ, vtipkoval.

Inspirace u sester

Vzory má ve svých sestrách. „Jedna má tři malé kluky, nejsou jim ani 4 roky a druhá vychovává dvě dívky. Být otcem na plný úvazek zase není nic tak neobvyklého, když Jacinda oznámila náš plán, kontaktovaly nás desítky otců, kteří jsou doma s dětmi,“ uvedl Gayford.

Zatím nepověsil na hřebík ani svou kariéru. „Všechno se bude odvíjet od našeho dítěte, samozřejmě. Pokud to půjde, úplně pracovat nepřestanu,“ vysvětlil. Oznámil však, že nebudou hledat chůvu. „Alespoň ne ze začátku, pokud by toho na mě bylo moc, o pomoc si samozřejmě řeknu.“

Clarke Gayford (vpravo). Clarke Gayford (vpravo). | reprofoto/twitter

„Adrenalin a svou práci miluju, ale krmení žralokům a potápění se do hlubin si budu muset odpustit. Ty momenty, když pod vodou objevím nového nebo zajímavého tvora, mě naplňují, ale rodině se nic nevyrovná,“ dodal moderátor. Ardernová i Gayford mají rádi své soukromí, mimo pozornost médií by chtěli udržet i své dítě. „Lidé ho budou chtít vidět, s tím počítáme. Myslím ale, že mediální šílenství rychle utichne,“ domnívá se.

Holka, nebo kluk?

„Jsme Novozélanďané, zase tolik nás tu není a dost se známe a respektujeme,“ řekl. Páru se zatím daří tajit pohlaví jejich prvního potomka. „Holka nebo kluk, to je jedno. Bojím se však, že zdědí gayfordský nos. Všichni ho máme, prosadil se i u mých neteří a synovců. Povahu by ale naše dítě mohlo mít po mamince.“ Je možné, že pár očekává holčičku, Gaford v jednom rozhovorů totiž řekl, že už se na „ni“ moc těší. Dítě by se mělo narodit kolem 17. června.

 

Zobrazit celou diskusi