Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Návrat z líbánek novomanželům vyrazil dech. Vysněné bydlení jim oplotil soused

Autor: jer - 
27. května 2018
17:55

Thomas Entwistle (27) se svojí manželkou Rebekou (24) se v zimě nastěhovali do nového domu a několik měsíců poté vyrazili na líbánky do Dominikánské republiky. Když se vrátili, nestačili se divit. Během jejich nepřítomnosti jim naštvaný soused přímo před vchodem postavil skoro dva metry vysoký plot, vyřizoval si tak účty s developerem. Na případ upozornil web Daily Mail.

Novomanželé se o situaci dozvěděli až po návratu z líbánek. Thomas s Rebekou vysoký dřevěný plot popsali jako „Berlínskou zeď“ kvůli tomu, jak omezuje výhled z domu. Stojí jen zhruba metr od vchodových dveří a oken obývacího pokoje.

Dům se nachází ve městě Blackburn, v regionu Lancashire, a novomanželé za něj zaplatili 220 000 liber (asi 6,5 milionu korun). Plot kolem nemovitosti zřejmě postavil farmář, který se již delší dobu pře o půdu s realitní společností, která dům Thomase a Rebeky postavila.

„Žena pláče, je zoufalá“

Dvojice tvrdí, že jim plot ničí život. A zvažují, že se odstěhují. „Tohle byl náš vysněný domov, a teď se změnil na noční můru. Cítíme se, jako bychom byli vězni ve vlastním domu,“ řekl Thomas, aby dodal: „Jsme rukojmí v právním sporu o vlastnictví pozemku, se kterým nemáme nic společného. S Rebekou jsme právě začali podnikat, museli jsme bojovat o hypotéku, abychom si mohli tento dům dovolit.“

„Dům jsme koupili kvůli výhledu, místo kterého máme teď obří dřevěný plot přibitý k našemu vlastnímu malému plotu. Rebeka pláče, je zoufalá. Nedostali jsme žádné varování, plot se prostě jednou objevil,“ popsal Thomas.

Pár se shoduje, že kdyby o problémech s pozemkem věděli předem, bydlet by tu nechtěli. „Nejsme si jistí, jestli tu chceme zůstat. I kdyby plot zmizel, nikdo negarantuje, že ho někdo znovu nepostaví nebo dokonce nerozšíří,“ řekl Thomas.

„Dům jsme kupovali kvůli výhledu“

Manželé, kteří se do domu přestěhovali z bytu, zvažují, že si kvůli případu najmou advokáta. „Nejdřív to bylo smutné, ale teď mě naštvali. V boji o ten dům jsme předběhli spoustu dalších uchazečů, kupovali jsme ten dům kvůli výhledu a ten je teď pryč,“ uvedl Thomas.

„Teď máme v místnostech většinu času zatažené závěsy. Jsme hlavně  v horním patře. Rebeka je příliš rozrušená na to, aby byla v obýváku. Chceme to vyřešit rychle a trvale, abychom si mohli v klidu užít nový domov,“ dodal Thomas.

Mluvčí realitní společnosti Persimmon Homes prohlásil: „Jsme si jistí, že žádná z našich staveb nezasahuje na území, které není v našem vlastnictví. Proti sousednímu majiteli půdy bude kvůli plotu podniknuto opatření. Plot byl postaven nelegálně a porušuje předpisy.“ Farmář, který plot údajně postavil, celou věc zatím nekomentoval.

donlabuznik ( 29. června 2018 18:36 )

Nesnáším takovéto ploty, proto jsem také k nám domů zvolil klasické pletivo od http://www.amstor.cz/, které v kombinaci se živými keři netvoří v krajině žádnou nepřirozenou bariéru.

havran2 ( 28. května 2018 07:38 )

To chce motorovou pilu a zkrátit plot ! ! !

kuniksicht ( 28. května 2018 00:06 )

no, fakt nevim ale pokud si farmar postavil plot na svem pozemku, tak s tim asi nic moc nenadelaji, pokud se v dobrem s farmarem nedohodnou o odstraneni

žanyn ( 27. května 2018 20:37 )

Vážený. Ona ta bestie je asi někde jinde a o té se nehovoří. A sice ten. kdo dům postavil a mazaně zavčas prodel, aniž by měl vše v pořádku vyřízeno včetně sousedů. Tohle je typické uvažování dnešních "moderních" ranařů, s jejich heslem - po nás potopa a ať se hádají jiní. On by měl vrátit peníze a být popoháněn.....

sores ( 27. května 2018 19:36 )

V klidu bych ho zboural a pak ať si soused ztěžuje. Napřed bych ho vyfotil aby viděl soud co za pras.ár.nu ta bestie zlá udělala.

Zobrazit celou diskusi