Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Popeláři ukradli vůz s odpadky. Chtěli je vysypat před sídlo Macronovy strany. Policie vytáhla pistole

Autor: vei/ČTK - 
25. května 2018
22:40

Policie v Paříži v pátek zatkla dvojici popelářů, kteří svým kolegům ukradli vůz s odpadky a chtěli jeho náklad vyklopit před sídlem strany Republika v pohybu (LREM) prezidenta Emmanuela Macrona. Policejní odborový svaz počínání dvou zadržených mužů označil za „absolutně neuvážené“, vzhledem k sérii útoků spáchaných motorovými vozidly.

Kuriózní plán popelářů vyústil v rozsáhlý policejní zásah. Ozbrojení strážci zákona v neprůstřelných vestách obklíčili ukradené vozidlo na třídě Opery nedaleko místa, kde před necelými dvěma týdny útočník s nožem zabil jednoho člověka a několik dalších zranil. Popelářské vozidlo vystopovali policisté rychle, neboť disponovalo stejně jako všechna ostatní systémem na sledování polohy.

Video  Peníze za uprchlíky a hněv Evropanů: Takhle Macron promlouval ve Štrasburku. 
Video se připravuje ...

Policii na „krádež“ upozornil jeho původní řidič, kterého z něj ráno jeho dva kolegové vyhodili při nafingovaném přepadení. Dvojice s ním mířila k sídlu LREM Emmanuela Macrona v ulici Sainte-Anne, kde se právě odehrával protest asi stovky popelářů, železničářů a energetiků proti „likvidování veřejných služeb“.

Popeláři jsou bez práce

Podle policie bylo jednání dvou mužů ve věku 56 a 58 let „absolutně neuvážené“. „V aktuální atmosféře… v blízkosti Opery, kolegové okamžitě mysleli na atentát vozidlem jako v Nice,“ řekl Le Parisien šéf pařížské části odborářské organizace Alliance Police Nationale Yvan Assioma. „Kdyby ti dva neuposlechli výzvy a nevystoupili z náklaďáku, kolegové na ně mohli začít střílet a bylo by to oprávněné,“ dodal.

Se zadrženými popeláři jejich zaměstnavatel přerušil spolupráci. „Spustíme disciplinární řízení,“ řekl náměstek pařížské starostky pověřený čistotou města Mao Peninou. „Doufám, že postihy budou velmi tvrdé,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

al.bunda ( 26. května 2018 09:29 )

Tak vezli hovna k hovnu.Kdyby to byli musulmani s náloží tak by jim cajti udělali ozbrojený doprovod a makrela by řekla "to zvládneme"

Zobrazit celou diskusi