Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Farmář zastřelil záhadné zvíře. Vědci přiznali, že tohle není obyčejný vlk

Autor: nkov - 
25. května 2018
19:50

Nad objevem neznámého druhu šelmy připomínající vlka si lámou hlavu experti z amerického státu Montana. Tvora zastřelil minulý týden farmář, když se vydal příliš blízko jeho hospodářských zvířat. Nikdo zatím nebyl schopen určit, jakého je zvíře druhu. Podle velikosti jeho zubů, tlap a drápů však podle expertů nejde o vlka.

Oddělení ryb, parků a divoké přírody státu Montana vydalo prohlášení, ve kterém uvedlo, že se jedná „o nekojící samici psovité šelmy patřící do stejné skupiny jako psi, lišky, kojoti a vlci“.

„Nezjistíme, co to je, dokud nebudeme mít výsledky rozboru DNA,“ říká pro Great Falls Tribune Bruce Auchly, tiskový mluvčí oddělení. Dodal, že rozbor může trvat i týden, měl by ale pomoci s identifikací zvířete.

„Při pohledu na fotky jsem si všimnul několika věcí,“ popisuje specialista přes vlky Ty Smucker pro list Great Falls Tribune. „Uši jsou příliš veliké, nohy zase krátké. Tlapy jsou menší než u vlka a srst je také podivná. Prostě je na tom něco divného,“ tvrdí.

Internetem zatím začaly kolovat různé teorie vysvětlující původ tajemného tvora. Podle některých lidí jde o pravlka, předchůdce dnešních vlků. „Jde o prehistorické zvíře, jako je mastodont nebo šavlozubý tygr, takže nemůže existovat,“ vysvětluje oddělení v prohlášení.

Tvor připomínající vlka je záhadou i pro experty. Tvor připomínající vlka je záhadou i pro experty. | MONTANA FISH, WILDLIFE AND PARKS

Někteří si naopak myslí, že jde o hybrida kojota a vlka, nebo křížence mezi vlkem a psem, který se narodil v zajetí a později byl puštěn do volné přírody.

Objevily se samozřejmě i teorie o „mytickém“ původu šelmy, které mluví například o příbuzném Bigfoota (americká verze Yettiho), legendární Chupacabře nebo psím muži. Experti však očekávají, že konečné vysvětlení bude mnohem více realistické.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 26. května 2018 09:10 )

No tak zřejmě jde o křížence vlka a psa, který se následně zkřížil s křížencem šakala a kojota a trochu šmrnclého yettim.

europa ( 26. května 2018 07:12 )

Nějaký kříženec. Otázkou ale je, proč ho ten farmář zastřelil. Zřejmě taky blbec s obsedantní potřebou střílet na všechno, co se hne, jako naši "myslivci". Prostě vrahoun

Zobrazit celou diskusi