Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump zrušil plánované setkání s Kim Čong-unem. Kvůli silné nevraživosti

Autor: ČTK, kal - 
24. května 2018
15:53

Americký prezident Donald Trump kvůli nepřátelským postojům KLDR zrušil summit s vůdcem Severní Koreje Kim Čong-unem. To, že se s Kimem nesejde, označil za promarněnou šanci. Setkání se mělo odehrát 12. června v Singapuru.

Trump v dopise zveřejněném ve čtvrtek a adresovaném Kimovi napsal, že zrušení summitu je promarněnou šancí, ale že tak musel učinit kvůli „obrovskému hněvu a otevřenému nepřátelství“ ve vůdcových nedávných prohlášeních. Setkání s Kimem v budoucnu ale nevylučuje.

„Velmi jsem se na setkání s vámi těšil,“ napsal Trump Kimovi. „Bohužel z obrovského hněvu a otevřeného nepřátelství ve většině vašich posledních prohlášeních cítím, že by bylo nyní nevhodné dlouho plánované setkání uskutečnit,“ vysvětlil americký prezident.

Kimovi nicméně vzkázal, aby se nerozpakoval mu zavolat či napsat, pokud svůj názor na summit změní.

KLDR v posledních dnech opakovaně hrozila zrušením summitu, mimo jiné kvůli americko-jihokorejským manévrům či kvůli americkému tlaku na jaderné odzbrojení Severní Koreje. Náměstkyně šéfa severokorejské diplomacie Čche Son-hui dnes uvedla, že Pchjongjang je zrovna tak připraven na jaderný konflikt jako na setkání u jednacího stolu.

Podle Trumpa Severokorejci sice mluví o svém nukleárním arzenálu, ale „ten náš je tak obrovský a mocný, že se modlím k bohu, aby nemusel být nikdy použit“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 24. května 2018 19:33 )

To vyžraný prase Kim které nedospělo se bojí celý svět. Nechal vyvraždit celou rodinu s příbuznými a kašle na svůj národ který má sotva co do huby,je tam jen bída a hrozný strach.

sakajeva ( 24. května 2018 18:54 )

Já myslela, že to setkání zrušil Kim kvůli tomu cvičení. Tak teď jsem zmatená.

jukiexI ( 24. května 2018 18:17 )

Vsichni vudci jsou cocoti.

refer ( 24. května 2018 17:58 )

Být to na pískovišti, kde se dva kluci hádají, kdo dal dočůrá.. bylo by to úsměvné. Ale médií hojně živený přímý přenos arogance a sebestřednosti má v konečné důsledku jen jeden závěr... Je více než tristní, že podobní egocentrici a psychopati rozhodnou jaký a zda jednou vůbec bude svět... A my tak akorát můžeme přihlížet. Nic se od dob pravěku v lidské společnosti nezměnilo. Nenadávejte Donaldovi, vždyť to byl při prezidentských volbách váš milášek a sedmilhář už plánoval cestu do Bílého domu, nebo se pletu?

SebastianP ( 24. května 2018 17:49 )

Bacha i na kačera Vladimíra!!!

Zobrazit celou diskusi