Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivé proroctví vědce (†104), který podstoupil eutanazii: Je nás tu příliš mnoho a skončí to špatně!

Autor: lm - 
23. května 2018
09:52

Smrti se nebál, ale měl vážné obavy o lidstvo. Australský vědec David Goodall (†104), který ve Švýcarsku podstoupil eutanazii, zanechal mrazivý vzkaz lidem po celém světě. Pokud něco nezačneme dělat s přelidněním naší Země, skončí to pro nás špatně.

O obavách Davida Goodalla se rozpovídal australský doktor Philip Nitschke, který dlouhodobě bojuje za právo na eutanazii. "Považoval své vlastní rozhodnutí k 'odchodu' jako svůj osobní přínos pro řešení přelidnění," řekl autralské mutaci britského deníku Daily Mail Dr. Nitschke.

Podle něj Goodall často vyjadřoval obavy o naši planetu, zejména z hlediska k nekontrolovanému populačnímu růstu. "Je nás tu prostě příliš mnoho, příliš mnoho spotřebováváme, měníme příliš rychle mnoho ekosystémů. Už je příliš pozdě na to, abychom to změnili a vrátili se do 50. let, kdy jsme si mohli užívat relativně klidných a vyrovnaných systémů," cituje jeho slova Nitschke.

"Jediné, co teď můžeme udělat, je se přizpůsobit na výsledné změny a škody, které jsme napáchali," pokračoval Goodall a vyslovil děsivé proroctví: "Můžeme zabránit tomu, aby se nám ty změny vymknuly z kontroly. To by totiž značně zdecimovalo naši populaci a mohlo by to učinit z naší planety nepřátelské místo. Povolit ukončení života starým, ne jen nevyléčitelně nemocným, je jedním z logických kroků."

Australský vědec 10. května ve švýcarské Basileji zemřel při asistované sebevraždě. Před smrtí si stěžoval na zdravotní problémy a uvedl, že už ho v pokročilém věku prostě nebaví život. Vyjádřil také naději, že jeho krok přispěje ke změně přístupu k eutanazii, především v jeho vlasti, kde si přál zemřít. O tom mluví i ve svém posledním dopise adresovaném veřejnosti.

"Mým milým Australanům. Býval bych preferoval ukončit svůj život v Austrálii, zemi, kterou jsem si osvojil. Bohužel dominantní síly lékařské profese vyvinuly veškeré úsilí, aby znemožnily jakýkoli pokus o nezávislé jednání starších lidí o ukončení jejich života. Naštěstí lékařské povolání ve Švýcarsku má více osvícený pohled, a tak tam cestuji - je to krásná země, ale ne moje vlastní," napsal 29. května.

 

paralenka ( 23. května 2018 20:45 )

Jasně, a na prvním místě regulovat stav magorů v českých médiích! Jen magor totiž může napsat tohle: "Naštěstí lékařské povolání ve Švýcarsku má více osvícený pohled, a tak tam cestuji - je to krásná země, ale ne moje vlastní," napsal 29. května. ", přestože pán skončil život už 10. května!

offline ( 23. května 2018 19:16 )

Tak asi proto teď rodí u nás všechny ženy od 20 do 50. Ty starší zabezpečené si pořizují třetí a čtvrté dítě po rozvodu/rozchodu s manželem/partnerem když první dospělé děti už odejdou z domu.

zvonik54 ( 23. května 2018 17:37 )

 Na začátku 60. let bylo na planetě Zemi cca 4,5 miliardy lidí. Dnes je jich přes 8 miliard! Planeta je schopna podle výpočtů biologické rovnováhy unést tak kolem 12 miliard lidí s vyšším následkem ekologické katrastrofy, než máme dnes. Pak bude konec, čili ekologická apokalypsa. Vzduch, voda a všechno bude otrávené, případně radioaktivní. Proto chazarští Američané hledají život na jiné planetě, kam by mohli zdrhnout jen ti bohatí a Zemí nechají spálit atomem! Ostatně počítejte v současnosti: Denně lidé vyprodukují 8 miliard hoven. Za týden je to 56 miliard hoven. Za 1 rok je to 2912 miliard hoven. A v tom žijeme jenom po stránce přijatelné ekologie! A CO NEODBOURATELNÉ ODPADY A JEDY???

sores ( 23. května 2018 17:34 )

Kéž už by ten konec nastal!!!Hlavně rychle a bez utrpení, nic jiného si nezasloužíme, jsme jak do.by.tek!! Honba za prachama, války a znásilňování, krádeže a zabíjení. Přírodu ničíme o 106! Pryč s námi.

bestteckaie ( 23. května 2018 17:19 )

Takže lidi tvořící hodnoty zde necháme žít a ostatní popravíme? Tak to spíše, ať tvoří hodnoty co nejdříve a potom papa.

Zobrazit celou diskusi