Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku v Marseille. Policii unikli

V Marseille nejde podle policie o terorismus.
Ozbrojenci v Marseille pálili do mladých lidí u kulturního centra  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK, kal - 
21. května 2018
21:45

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města Marseille. Stříleli tam muži vyzbrojení kalašnikovy a policii zavolali svědci, kteří slyšeli několik výstřelů. Útočníci, kterým se podařilo uniknout, na policisty mířili a stříleli do vzduchu.

Policie podle agentury AP uvedla, že incident, při němž byla jedna osoba zraněna, nemá teroristické pozadí.

Střelba se odehrála ve čtvrti, která je známá vysokou kriminalitou a prodejem drog. Podle agentury AFP byli ozbrojenci ve dvou autech. Předchozí informace o střelbě do mladých lidí se nepotvrdily.

V únoru 2015 v jiné čtvrti Marseille vypukla intenzivní přestřelka mezi policisty a překupníky drog, při které nikdo nebyl zraněn. Obchodníci s narkotiky byli později odsouzeni k vysokým trestům.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Bohuslav Chalupa ( 22. května 2018 10:39 )

bylo by velmi naivní se domnívat, že rozprášením IS na území Syrie došlo k jeho definitivnímu zničení - obávám se, že došlo naopak, díky zcela a naprosto bezpečnostně nezvládnuté migrační krizi (v mnohatisícových davech migrantů) k nekontrolované infirltraci do stávajícíh evropských muslimských komunit/nejenom se vším, co tuto hrozbu doprovází - radikalace těch umírněných, obchod s lidmi, vydírání, drogy a TERORISTICKÉ útoky proti původnímu obyvatelstvu - moc děkujeme za tuto prozíravou a odpovědnou bruselskou politiku.

JanZrokican ( 21. května 2018 22:38 )

No co dodat.Černý inženýři a doktoři obchodují s drogami obohacují blbé francouze. Jenom kreténský národ může dobrovolně odevzdat svoji zemi svým koloniálním sluhům. Je to dobře, protože jim mají hodně vracet za jejich zplundrované země.

bizon_pepa ( 21. května 2018 22:11 )

Byli psychicky nemocní, tak to nemohl být teroristický čin. Navíc to byli zoufalci, když při střelbě z kalašnikovů do davu nikoho prakticky netrefili.

illyria ( 21. května 2018 21:33 )

v pondělí? většinou obohacují v pátek...

Zobrazit celou diskusi