Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Majitel fotbalové Chelsea nesmí do Británie: Rusovi Abramovičovi neprodloužili vízum

Autor: jer, ČTK - 
20. května 2018
15:48

Britské úřady zatím neprodloužily vízum ruskému oligarchovi Romanu Abramovičovi, který vlastní špičkový anglický fotbalový tým Chelsea. Napsal to v neděli ruský investigativní portál The Bell s odvoláním na zdroje z miliardářova okolí. Abramovič je podle listu The Sunday Times třináctým nejbohatším obyvatelem Spojeného království s majetkem přes 12 miliard dolarů (asi 261 miliard korun).

Dosavadní vízum Abramovičovi vypršelo před třemi týdny a nové zatím nedostal, napsal The Bell. Z těchto důvodů nemohl být podnikatel přítomen ani sobotnímu vítězství Chelsea nad Manchesterem United ve finále Anglického poháru. Anglický klub Rus vlastní od roku 2003. Oficiální zprávu o odmítnutí víza britské úřady nevydaly, imigrační služba odmítla záležitost komentovat, uvedl magazín.

V polovině března tehdejší britská ministryně vnitra Amber Ruddová oznámila, že úřady Spojeného království prověří stovky víz vydaných bohatým Rusům. Zda je mezi nimi Abramovič, ministryně neuvedla. Její rozhodnutí podle médií souviselo s kauzou bývalého ruského agenta Sergeje Skripala, otráveného počátkem března v jihoanglickém Salisbury.


Tuhle luxusní jachtu odmítl ruský boháč Roman Abramovič:

Video  Tuhle luxusní jachtu odmítl ruský boháč Roman Abramovič  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Abramovič má blízko Kremlu, podle nepotvrzených informací to byl právě on, kdo v roce 1999 tehdejšímu prezidentu Borisi Jelcinovi navrhl Vladimira Putina jako jeho nástupce. V seznamu ruských oligarchů a vládních činitelů, na něž počátkem dubna americká vláda uvalila sankce, se však Abramovič nenachází.

kukuku ( 20. května 2018 20:05 )

A proč zdroj peněz ze zlodějiny nevadil mnoho let až dosud a po trapné scénce s novičokem odmítli Abramovičovi prodloužit vízum ? Vysvětli mi tu svou logiku.

jote ( 20. května 2018 20:02 )

Prosim nevím co je to termín pražská kavárna - kdo to je, co to je, a zdroj financování Chelsea ? Ze zlodějny, s kriminální činosti atd. Přál bych vám aby Vám někdo totálě šlohnul celý majetek a poto si z toho financoval svůj fotbalový klub

kukuku ( 20. května 2018 19:01 )

A co se stalo Rusům v britském azylu ? Není spousta britských blábolů v rozporu se zdravým rozumem a nenaznačuje to s velkou pravděpodobností stejný konec jako v případě chemických zbraní v Iráku ? Na základě neprokázaných blábolů vyhnat fungující zdroj financování Chelsea ? Pražská kavárna dodržuje pravidla, jenom je z toho státní dluh rostoucí do okamžiku nevolitelnosti těchto individuí mimo Prahu.

Samo ( 20. května 2018 18:12 )

Naopak, dodržují pravidlo padni komu padni a v případě Abramoviče je to na místě, protože je to člověk velmi blízký Putinovi a všechno, co se stalo Rusům v britském azylu, mohlo jít klidně přes něho. Peněz má dost i na takové zvrhlosti.

kukuku ( 20. května 2018 17:00 )

Ti Britové inteligencí klesají na úroveň pražské kavárny.

Zobrazit celou diskusi