Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zdrogoval ji a znásilnil? Slavný režisér Luc Besson čelí drsnému obvinění

Autor: jer, ČTK - 
20. května 2018
15:11

Jeden z nejznámějších francouzských režisérů Luc Besson (59) čelí obvinění ze znásilnění. Obětí měla být údajně nejmenovaná 27letá herečka, režisér odmítá, že by k něčemu podobnému došlo.

K oznámení znásilnění došlo v pátek na policejní stanici v Paříži, vyšetřování probíhá. „Luc Besson kategoricky odmítá tato vymyšlená obvinění,“ řekl pro agenturu AFP režisérův právník Thierry Marembert. „Stěžovatelkou je někdo, koho on (Besson) zná, ale ke komu se nikdy nechoval nevhodně,“ dodal.

K činu mělo dojít 10. května 2018 v hotelu Bristol v Paříži. Oběť, která si nepřála být jmenována, měla s Bessonem 2 roky být ve vztahu. Herečka vypila čaj, potom pocítila nevolnost a ztratila vědomí. Když přišla k sobě, pamatovala si, že byla znásilněna, citovala oběť Evropa 1.

Oběť s Bessonem měla už dvakrát pracovat. Uvedla, že se cítila být pod tlakem, aby se s Bessonem z profesních důvodů uchýlila k intimnostem.

Besson se údajně nachází mimo Francii a ještě se nepodrobil výslechu. Policie případ vyšetřuje. Režisér byl 4krát ženatý, jednou s americkou herečkou Millou Jovovich.

Finalistka Miss Dušková: Sexuální obtěžování!

Video  Finalistka Miss Dušková: Sexuální obtěžování!  - Thomas Kruchina, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Luc Besson je režisér, producent a scénárista. Mezi jeho nejznámější počiny patří Pátý element (The Fifth Element), Podzemka (Subway), Lucy a Leon. Podílel se také na vzniku sérií filmů Kurýr a Taxi.

Besson je nejlépe placeným režisérem ve Francii. Loni si vydělal 4,44 milionu eur (113,61 milionu korun), uvedlo zpravodajství Sky News. Besson má 12 nominací na ceny Caesar, francouzský ekvivalent Oscarů. Snímek Leon obdržel Českého lva za nejlepší zahraniční film.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

JesseJames ( 18. prosince 2018 18:16 )

Spousta bab nechce dnes nic než peníze. Prostřednictvím soudů je vyrážejí, z koho to jde: z manžela, ze šéfa v práci, z všelijakých ředitelů institucí (televize, rádio, noviny ...), pochopitelně taky z režisérů (třeba kameramana obviněného ze znásilnění jsme tu ještě neměli, protože tahle sorta málo vydělává). A vždycky prostřednictvím soudů!

Zobrazit celou diskusi