Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: Muži láva spolkla auto, on ale truchlí kvůli poštovní schránce

Autor: nkov - 
19. května 2018
13:52

Nedávná erupce sopky Kilauea na Havajských ostrovech připravila o domov tisíce lidí a valící se hordy rozpálené lávy spálily vše, co jim přišlo do cesty. Na internetu začala zanedlouho kolovat fascinující videa ukazující spoušť, kterou rozžhavený proud napáchal, jedním z nich byl i zrychlený záznam, na kterém můžeme sledovat, jak tekoucí láva „požírá“ zaparkované auto. Podle CNN jeho majitel ale pro vozidlo slzu neuronil – mnohem více ho totiž bolela ztráta jeho poštovní schránky.

„Byl to vážně výjimečný vánoční dárek,“ lamentuje Michael Hale, majitel automobilu z videa, ztrátu poštovní schránky ve tvaru známého robota ze série Hvězdných válek R2-D2, kterou dostal od své dcery. „Byl to od ní osobní dárek,“ dodává.

Při evakuaci ostrova Big Island se Hale, majitel autopůjčovny, musel několikrát vracet k domu, aby odvezl zaparkovaná auta. Ford Mustang, přes který se ve videu převalí láva, na místě nechal, protože nešel nastartovat. „Na tom autě je vtipné, že už ho čtyřikrát ukradli. Pokaždé ho vrátili nějak porouchané a já ho musel opravit,“ popisuje majitel.

Hale byl schopný se později k domu vrátit, na místě ale našel akorát spoušť – dům i jeho přilehlé okolí celé spálila láva. „Bylo to neskutečné a docela šílené… noční můra, ze které se nemůžu probudit. Ale jsem v bezpečí. A moje děti taky,“ hledá na tragédii to pozitivní.

Zobrazit celou diskusi