Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bill Gates o setkání s Trumpem: „Vyděsilo mě, co všechno ví o vzhledu mé dcery“

Autor: nkov - 
19. května 2018
20:36

Americký multimiliardář a filantrop Bill Gates, známý především jako spoluzakladatel technologického gigantu Microsoft, na posledním mítinku s obecenstvem v nadaci Bill & Melinda Gates zavzpomínal na svá setkání s Donaldem Trumpem. Americký prezident ho zaskočil lékařskými otázkami. Zároveň se Gates svěřil, jak ho „vyděsilo“, kolik toho Trump ví o vzhledu jeho dcery.

Svými komentáři Gates podle zpravodajského serveru CNN víceméně potvrdil smýšlení o Trumpovi jako o ne příliš bystrém megalomanovi se sklonem k nevhodným vyjádřením. Gates se s Trumpem setkal poprvé v prosinci 2016, jeho dcera měla to potěšení o něco dříve, na jezdecké show na Floridě. Gates popisuje, jaký na něj miliardář udělal dojem.

„Když jsem s ním mluvil poprvé, byl jsem celkem vyděšený z toho, kolik toho věděl o vzhledu mé dcery. Melindě (Gatesova manželka – pozn. red.) se to vůbec nelíbilo,“ popsal setkání Gates a dodal: „Nejdříve kolem mé dcery jen prošel. Asi po 20 minutách najednou přiletěl na to samé místo helikoptérou. Očividně už ho odvezli pryč, ale on si neodpustil sehrát grandiózní příjezd.“

Podle Gatese se s Trumpem dvakrát bavili i o vědeckých tématech, prezident chtěl především vědět, jaký přesně je rozdíl mezi viry HIV a HPV. „Chtěl vědět, jestli je nějaký rozdíl mezi HIV a HPV. Vysvětlil jsem mu, že se tyhle dva viry většinou nezaměňují jeden za druhý,“ žertoval.

Rozdíl mezi HIV a HPV je samozřejmě veliký, zkratka HPV označuje lidský papilomavirus, skupinu sexuálně přenosných virů, které mohou způsobit například bradavice nebo rakovinu. HIV, virus lidské imunitní nedostatečnosti, je virus, který se může rozvinout v AIDS.

Dcera Billa Gatese Katherine. Trump o ní věděl víc, než by bylo zdrávo Dcera Billa Gatese Katherine. Trump o ní věděl víc, než by bylo zdrávo | Twitter/C West

„Na obou setkáních se také ptal, jestli není očkování špatné. Zvažoval totiž pověření komise, která by zkoumala vedlejší účinky vakcín – někdo, myslím, že to byl Robert Kennedy Jr., mu totiž tvrdil, že očkování je špatné. Řekl jsem mu, že je to špatný nápad, ať to nedělá,“ popsal Gates další z lékařských témat, která společně s Trumpem probrali.

Video  Týden Živě 438 - Předpovědi Billa Gatese, Automatické řízení automobilů, Android  - Živě.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi