Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie zatkla dvojici v kostýmech superhrdiny. Myslela, že jsou to teroristé

Kamarádi vyrazili na premiéru Deadpoola 2 v kostýmech, cestou je zatkla protiteroristická policie. Film ale nakonec stihli.
Kamarádi vyrazili na premiéru Deadpoola 2 v kostýmech, cestou je zatkla protiteroristická policie. Film ale nakonec stihli.  (Autor: reprofoto Twitter / Instagram)
Autor: Mii - 
19. května 2018
11:16

Premiéru, na kterou do konce života nezapomenou, zažili fanoušci komiksového hrdiny Deadpoola, kteří ve Švýcarsku vyrazili na promítání filmu v jeho kostýmu. Cestou do kina je zajala místní protiteroristická jednotka, která si myslela, že jsou islamistickými teroristy. Zmátl je zářivě červený kostým, který měli na sobě.

K incidentu došlo na premiéře filmu Deadpool 2 ve švýcarském městě Lugano. Dva komiksoví milovníci Alessandro Botta a Christian (příjmení není známé) na promítání vyrazili v kostýmech. Alessandro ho skryl pod klasickým oblečením, Christian v něm šel rovnou.

Cestou si jich všimla místní policie, která ihned kontaktovala protiteroristickou jednotku a na muže provedla zásah. Měli kvůli kostýmu zakryté obličeje, což je ve Švýcarsku nelegální. K nelibosti policie nesli také dvě makety pistolí.

Policie: Museli jsme to udělat

Výjev se podařilo zachytit kolemjdoucím. Na fotografiích je vidět, že policie nutí muže ležet na zemi a nasazuje jim pouta. Zásah ale neměl dlouhé trvání, jednotka si brzo uvědomila svůj omyl a muže propustila. „Jakmile zjistili, co se stalo, všichni se tomu pořádně zasmáli,“ vyprávěl Botta místnímu serveru Tio.

Švýcarská policie nicméně tvrdí, že musela reagovat tímto způsobem. Její povinností je prověřovat hlášení o podezřelých lidech a dva kamarádi se pro okolí skutečně mohli jevit podezřele. Že u sebe měli makety zbraní, nepomohlo. Christian dokonce musel zaplatit pokutu, že se na veřejnosti pohyboval se zakrytým obličejem. „Procedura byla součástí operačních taktik. Jednotka musela zareagovat hned, jak dostala hlášení,“ popisoval mluvčí luganské policie pro Tio.

Video  Nejužvaněnější superhrdina Deadpool se 17. 5. 2018 vrací i do českých kin  - CinemArt
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi