Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Německem se prohnalo tornádo. Trhalo celé střechy a zranilo nejméně dva lidi

Autor: mah - 
16. května 2018
22:07

Extrémní počasí sužuje sousední Německo. Ve středu večer se skrze okres Viersen v Severním Porýní Vestfálsku prohnalo silné tornádo. To ničilo střechy a zranilo nejméně dva lidi. O extrémní bouři informoval místní deník Rheinische Post.

Místní hasiči potvrdili, že během večera byli v plném nasazení. „Řada silnic v oblasti Boisheim a Nettetal je zavřená, hasiči na nich rozřezávají popadané stromy,“ uvedl pro deník mluvčí hasičů. Kromě toho museli hasiči zasahovat i u řady domů, kterým tornádo vzalo střechu.

Během bouře byli zraněni minimálně dva lidé. Jedním ze zraněných je třiadvacetiletý muž, kterého zasáhla letící větev, když vystoupil ze svého auta. Mladík musel být převezen do nemocnice s vážným zraněním. Podle viersenské policie by ale měl být mimo ohrožení života. Druhým zraněným je hasič z Nettetalu, kterého zranil elektrický proud.

Tornádo se prohnalo obcí Schwalmtal. To, že šlo skutečně o tornádo, potvrdil pro Rheinische Post Berhard Hussing z Německé meteorologické služby na základě dostupných videozáznamů.

Tornádo se zformovalo krátce před šestou hodinou večer a největší škody napáchalo v obci Viersen-Boisheim, kde zůstalo několik domů neobyvatelných. Německá meteorologická služba v oblasti varovala před těžkými bouřkami.

bluedream ( 16. května 2018 23:35 )

Zvláštní, v Čechách dnes bylo taky u Litoměřic a to Blesk zasklil, tady je jeho video https://www.facebook.com/michelle.daniels13/videos/10204735270457717/UzpfSTEwMDAwMzQ3MjIxNDgyNjoxNTQ 0Mzg2ODUyMzUzNzA3/

elopapx ( 16. května 2018 22:27 )

No hustý. Bych se po.. strachy.Fuj!

Zobrazit celou diskusi