Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Melania Trump v nemocnici: Náhlá operace ledviny, nezhoubný nález

Autor: tl - 
14. května 2018
21:32

První dámě USA v pondělí nečekaně operovali ledvinu. Melania Trump bude v nemocnici do konce týdne. Zákrok byl podle lékařů úspěšný. Podle Bílého domu do nemocnice zamířil prezident Donald Trump. O zákroku informovala televize CNN.

„Dnes ráno první dáma Melania Trump prodělala zákrok, při níž jí byl odstraněn nezhoubný nález na ledvině. Operace byla úspěšná a nenastaly žádné komplikace,“ uvedla mluvčí Bílého domu Stephanie Grishamová.

„Paní Trump je v Národním vojenském zdravotním středisku Waltera Reeda a pravděpodobně tam zůstane po celý týden. První dáma se těší, až bude moci pokračovat ve své práci,“ uvedla Grishamová.

Melania Trump, která minulý měsíc oslavila 48. narozeniny, nastoupila do nemocnice Walter Reed ve stábě Maryland sousedícím s Washingtonem v pondělí ráno.

Melania Trump je první manželkou prezidenta USA, která podstoupila během svého pobytu tak vážný lékařský zákrok, od dob Nancy Reaganové – ta podobně vážnou operaci prodělala v roce 1987. Deset let předtím operativně odstranili nález z prsu manželce tehdejšího prezidenta Rosalynn Carterové. Podobný zákrok zažila během pobytu v Bílém domě i první dáma v roce 1974 Betty Fordová. 

Média upozornila, že až do posledního okamžiku na sobě nenechala Melania nic znát, a během posledních týdnů se několikrát účastnila různých oficialit. Zpráva o operaci proto byla pro všechny překvapením.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

cocumysvole ( 15. května 2018 00:08 )

rc.boct: Tak od tebe to sedí.

cocumysvole ( 14. května 2018 23:20 )

rc.boct na hrubky ser ale že tys tam ležel taky?

cocumysvole ( 14. května 2018 21:53 )

Beztak tam byla se siflem nebo jiným svinstvem.

Zobrazit celou diskusi