Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hra s pistolí u pasu se nevyplatila: Američana postřelil jeho vlastní pes

Autor: csk - 
21. května 2018
22:29

Přísloví: „Kdo s čím zachází, tím také schází,“ se podivuhodným způsobem naplnilo v americkém státě Iowa. Pes jednapadesátiletého Richarda Remmea odjistil páničkovu zbraň a střelil ho do nohy.

I nejlepší kamarádi si mohou ublížit, byť nešťastnou náhodou. Své o tom ví Richard Remme (51), který byl postřelen během hrátek se svým psem - křížencem labradora a pitbulla. „Ležel jsem na gauči a hráli jsme si spolu. Shazoval jsem ho z klína a on na mě zase skákal nazpět,“ řekl Remmer po propuštění z nemocnice pro server The Messenger.

Postřelený muž měl během skotačení u pasu svou devítimilimetrovou pistoli. „Zřejmě při skákání narazil do pojistky a když skočil zpět, zavadil prstem o kohoutek,“ popsal okolnosti nehody. Podle jeho slov pes během poskakování překonal obě pojistky a zbraň vystřelila. Naštěstí nešlo o vážné poranění. Remmer okamžitě přivolal policii s tím, že ho postřelil vlastní pes.

Policejní důstojník Roger Potter nevěřil vlastním uším. „Slyšel jsem o případech, kdy zbraň spadla na zem, odjistila se a vystřelila. Slyšel jsem o zbrani, která vystřelila během jízdy na koni, ale psa jsme tu ještě nikdy neměli.“

K incidentu se vyjádřila i Shannon Watts, zakladatelka sdružení, které požaduje větší omezení držení zbraní: „Jen v Americe vás může postřelit váš vlastní pes.“ Postřelený muž strávil v nemocnici jen několik hodin a následně byl s obvázanou nohou propuštěn domů. Ne vždy je dobré mít zbraň neustále při ruce.

VIDEO: Babička udala vnuka, který plánoval masakr na střední škole

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 22. května 2018 06:55 )

 Pistolka musí být natažená , aby vystřelila .

Zobrazit celou diskusi