Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemocnou matku drtily účty. Zastřelila své tři děti i sebe, o pomoc volala marně

Autor: nkov - 
4. května 2018
20:45

Zdrcující pohled se naskytl ve čtvrtek ráno policii v americkém městě Grand Forks, když násilím vnikli do domu Astry Volkové. Policii sem poslala místní škola, která se obávala o bezpečí nezvěstných žáků. V domě byla mrtvá těla tří dětí (†6, †10, †14) i samotné matky (†35), uvedl britský web Daily Mail. Volková, která se dlouhodobě potýkala s finančními problémy, údajně zastřelila nejdříve děti a nakonec i sebe. Policie proto vyloučila zapojení dalších podezřelých. Všechny čtyři oběti měly na těle střelné rány.

Podle sousedky Volkových, Pauly Stevensové, se rodina do města přistěhovala před dvěma měsíci, krátce poté, co byl dům, který si pronajala, zrekonstruován. Nikoho z rodiny však podle svých slov příliš nevídala, matka měla nepravidelnou pracovní dobu a děti byly přes dlouhou zimu hlavně uvnitř.

Volková před nedávnem spustila finanční kampaň na serveru GoFundMe, kde vysvětlila svou náročnou finanční situaci. Kvůli zdravotním problémům nedokázala uživit rodinu i přesto, že pracovala na plný úvazek. Volková a její dva synové měli trpět psychickými problémy, léčili se s bipolární poruchou a autismem, všichni tři byli navíc v minulosti hospitalizovaní.

Tragédie stála život tři děti Tragédie stála život tři děti | Facebook/Astra Volk

„Pracuji na plný úvazek, ale kvůli účtům za léčbu mi byla soudem obstavená mzda. Prosím vás o pomoc se zaplacením účtů za tento měsíc. To mi pomůže postavit se zpět na nohy a najít si druhou práci. Snažím se myslet pozitivně, abych zase neskončila v nemocnici,“ uveřejnila Volková ve svém příspěvku. Kromě projektu GoFundMe hledala rodina pomoc například v potravinových bankách.

Základní škola, kterou zavražděné děti navštěvovaly, potvrdila, že všechny tři byly jejími žáky. „Rodiny byly s událostí obeznámeny, škola spolupracuje s městskou čtvrtí ve snaze podpořit zasažené studenty a personál,“ uvedla tisková mluvčí školy Tracy Jentzová a dodala: „Policie nás požádala, abychom nesdělovali bližší informace, protože vyšetřování ještě nebylo uzavřeno.“

hanka666 ( 6. května 2018 19:05 )

Komanči udělali velkou chybu.Místo bilboardů s textem - Se Sovětským svazem na věčné časy měl na těch bilboardech být vyfocen třeba New York v 70. letech. To bychom koukali...

Antonin Blaha ( 5. května 2018 20:15 )

 Janadruhou toto je clanek pro Vas,slavna zapadni demokracie v plnych barvach😬

jiznicechy ( 5. května 2018 07:16 )

Náš vzor.

pekaaaros ( 5. května 2018 06:51 )

tohle dát do tuzemských médií v prosinci 1989, tak vás havlovci ukamenujou za drzou pravdu.

kurnika ( 4. května 2018 21:28 )

Odporné, hnusné USA. Tam nechávají chcípnout nemocné, neskutečně hnusná země.

Zobrazit celou diskusi