Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obsílka Trumpovi k soudu: Pohrozil jí vyšetřovatel role Ruska ve volbách prezidenta

Autor: ČTK, AKu - 
2. května 2018
08:59

Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, který objasňuje roli Ruska v předloňských prezidentských volbách ve Spojených státech, varoval právní zástupce prezidenta Donalda Trumpa, že by mohl hlavu státu k podání svědecké výpovědi předvolat obsílkou. Tvrdí to Trumpův bývalý právník John Dowd, napsala ve středu agentura AP. Podle amerických médií je to vůbec poprvé, co Mueller o formálním předvolání prezidenta hovořil.

Mueller možnost obsílky zmínil během březnového jednání s Trumpovým právním týmem, Dowd tuto informaci zveřejnil až nyní. Dowd patřil k vůdčím členům Trumpova právního sboru, koncem března ale rezignoval. Podle médií se rozhodl odejít, protože prezident bral stále méně ohled na jeho rady.

AP poznamenala, že není znám kontext, ve kterém Mueller o předvolání hovořil. Není také jasné, jak vážně svůj komentář mínil. Mueller neobjasňuje jen ruskou roli ve volbách a vazby členů Trumpovy kampaně na Moskvu, ale zjišťuje také, zda se Trump svým jednáním v roli prezidenta nepokusil bránit průchodu spravedlnosti.

Trump v minulosti prohlašoval, že je ochoten dobrovolně podat Muellerovi svou svědeckou výpověď, po nedávné razii Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) u jeho osobního právníka Michaela Cohena si to ale rozmyslel. Pokud by se Mueller rozhodl nyní Trumpa formálně předvolat, mohl by se prezident proti obsílce soudně ohradit, případně využít pátý dodatek americké ústavy, podle kterého nikdo nesmí být nucen svědčit sám proti sobě.

 

 

 

gladio ( 2. května 2018 10:44 )

v čr hitlerovské zlo USA pořádalo protesty havlonácků, islamohavloidů proti českému prezidentovi zemanovi, podporují klerofašisty mafie, ods, topstan,kdu, čssd, to je přímé ovlivnění voleb

gladio ( 2. května 2018 09:44 )

hitlerovské zlo USA ovlivnilo volby v desítkách zemí světa opakovaně, každý prezident USA je válečný zločinec, masový vrah který je srovnatelný s hitlerem věnujme minutu ticha za stamiliony obětí kapitalismu ve válkách které tento zrůdný systém vyvolal ..dvě světové války, stovky lokálních válek, desítky občanských válek, a stovky miliony obětí v chudobě kterou tento zločinecký systém korporátního fašismu lživě nazývaný demokracie způsobuje po celém světě faktem je, že demokrati (kapitalisti) založili NSDAP, neonacismus, fašismus, kapitalismus, islámský terorismus,otroctví, imperialismus,kolonialismus, vynalezli koncentrační tábory , kapitalisti spáchali stonásobně více zločinů jak komunisti ,zcela logicky demokrati ( kapitalističtí vyvrhelové ) vyvolaly dvě světové války a stovky lokálních válek, jen ve válkách povraždili stamilion lidí + oběti hladomorů a chudoby způsobených kapitalisty viz somálsko(opakované kapitalistické hladomory) ,India ( 100 milionů obětí) ,irský hladomor, somáské hladomory, 200 let terorismu USA: Přehledný seznam všech amerických válečných zločinů, teroru a válek http://www.novarepublika.cz/2015/08/200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam_52.html Kapitalisti = lživě demokrati financovali a vytvořili nacisty, klerofašisty ,fašisty :i radikální islamistické organizace alkajdy :: důkazy ::: http://www.youtube.com/watch?v=J8BdpBRHdHs Kapitalisti financoval Hitlera - dokument BBC 1998 české titulky youtube Kapitalisté, církev a nacisté, jedno jsou..., http://freigeisterhaus.de/viewtopic.php?t=27192&view=next&sid=7e843b7d0f4dc970dfbfc3a03419 07ee první vyhlazovací koncentráky zavedli demokrati z Británie ve svých koloních koloniální kapitalismus jen Velké Británie přes 50 000 000 obětí Velká Británie dlouhá léta zamlčovala zvěrstva z koloniálního období a dokumentaci o nich systematicky ničila http://www.blisty.cz/art/63256.html je jasné ,že počet obětí koloniálního kapitalismu USA je

Zobrazit celou diskusi