Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavný králíček z Playboye „osiřel“: Zemřel muž, který ho vymyslel a nakreslil

Autor: ČTK, bud - 
1. května 2018
19:27

Ve věku 93 let zemřel duchovní otec symbolu časopisu Playboy - králíčka Bunnyho. Arthur Paul zemřel v sobotu v chicagské nemocnici na zápal plic, oznámila vdova Suzanne Seedová. Slavné logo se objevilo již od druhého čísla časopisu v roce 1954. V roce 1960 se pak v Playboy Clubech začaly v kostýmech králíčků objevovat hostesky.

„Nečekali jsme, že to bude mít takový úspěch už od samého začátku,“ řekl kdysi listu Chicago Sun-Times Arthur Paul, který stál také za celkovým designem časopisu a z pozice jeho uměleckého ředitele odešel v roce 1982.

Králíček podle zakladatele časopisu Hugha Hefnera, který zemřel loni v září ve věku 91 let, dokonale vystihoval smysl časopisu. V jednom rozhovoru řekl, že ho zvolil jako symbol časopisu kvůli vtipné sexuální konotaci, která nepohoršuje a zároveň něco naznačuje.

Slavné ženy na titulce

Playboy vznikl jako takzvaný pánský časopis, který nabízel informace z oblasti módy, sportu, technických vymožeností, luxusního zboží, cestování nebo automobilismu. Přináší profily významných osobností a rozhovory s nimi. Nabízí ale také exkluzivní erotické fotografie žen, mezi nimiž mnohdy jsou známé osobnosti.

Video  Deset ikonických titulek Playboye  - youtube/10B&W
Video se připravuje ...

Vůbec první celebritou na jeho titulu byla tehdy nepříliš známá filmová hvězdička Marilyn Monroeová. Později tam pózovalo mnoho slavných žen včetně zpěvačky Madonny. Jako jedna z prvních Češek se pro prestižní médium svého času odhalila herečka Jana Švandová.

Podívejte se na slavné obálky časopisu Playboy:

Zobrazit celou diskusi